Viimeinen koulutuspäivä ja kouluttajana Seppo Savikko. Jälleen nautimme pilvisen aamun jälkeen kauniista auringonpaisteesta ja shortsikelistä. Tällä kertaa kentän pohja oli epätasainen ruohikko.

1686784.jpg

Rata alkoi ympyränkehää pyörittäen. Kolmosesteen jälkeen vedin Saagan ykkösen ja kolmosen välistä ja kiiruhdimme A:lle. Targetilla oli ensimmäistä kertaa kinkkuleikettä ja sen ääreen piti sitten koiraneidin pysähtyä pitkäksi aikaa lounastamaan ja alustaa nuolemaan.  Loppurata meni ihan mukavasti ja ekaa kertaa putken kauempaan päähän meno sujui vaikeuksitta. Sitten ruvettiin tahkoamaan alkupyöritystä. Kun juoksulinja oli aika tiukka, Saaga meni helposti kakkosesteen ohi takaa ja suuntasi kohti A:ta, koska tiesi, että siellä odottaa herkkua. Kun ykkösestä ja kakkosesta selvittiin, kolmoshyppy mentiin ohi. Näin tiukkaa pyöritystä Saagalla ei ole ollut, joten ei ihme, että se oli hämmentynyt. Ohjaaja liikkui vain vähän ja hitaasti, ja sen piti edetä kuitenkin. No, saatiin me kuitenkin homma kunnialla tehtyä. Vaikea oli kuvio ja hiukan laski itsellä into heti suunnata möllikisaamaan.

1686787.jpg

Seurasin vierestä, kun Seppo ohjasi pidemmällä olevia alkupyörityksen ohjauksessa. Musta on koiran viiva (tosin kaarevampana todellisessa elämässä) ja sininen ohjaajan liikkuminen. Ykkösvaihtoehto oli se, jonka minä tein. Kakkonen, jossa ohjaaja valssaa toisen hypyn jälkeen ja vie kolmoshypyn koiran oikealta puolelta, olisi toiminut varmaan Saagan kanssa paremmin kuin ensimmäinen vaihtoehto. Lelupalkka puri hyvin haasteellisemmissa kolmosessa ja nelosessa. Kolmas ohjaustapa oli, että ohjaaja liikkui koiran vasemmalla puolella, lähetti koiran kolmoshypylle, takaaleikkasi itse esteen ja palkitsi koiran lelulla kolmosen oikean reunan takana. Tätä ei Saagan kanssa pystyisi vielä tekemään, varmaankaan. Nelosvaihtoehdossa ohjaajan liike alussa on pieni, koska hän vetää kakkoshypyltä kolmoselle koiran pysymällä kolmosen takana ja liikkuen lelun kanssa niin, että koira kääntyy kohti neljättä estettä. Tällainen vaatii itsenäisesti toimivan koiran, niinkuin ryhmämme tosi nopea ja taitava bordercollie oli. Ei voinut kuin ihaillen katsoa sulavaa liikuntaa.

1686847.jpg

Toisessa pätkässä harjoittelimme etenemistä. Tehtiin radalta A ja kaksi hyppyä. Ensin harjoiteltiin kahdella hypyllä. Seppo toimi kutoshypyn jälkeen palkkaajana. Hienosti Saaga loikki ohitseni vilkuilematta palkkaa hakemaan. Sitten otettiin sama A:n kanssa ja edelleen eteneminen oli hyvää. Seppo piti lopuksi etenemisen opetuksesta pienen luennon, jonka olin kuullut ennenkin, mutta joka oli silti hyvää kertausta. Kaikenkaikkiaan ihan hyvä treeni. Nyt vain pitää yrittää suunnitelmallisesti toteuttaa saamiaan oppeja sopivan pieninä annoksina, että koiran into säilyy.

Saagalla on erittäin keskittynyt ilme tässä hypyssä.

1686853.jpg

Tää este meni ainakin ihan putkeen, vaikka kampaus on nyt kyllä ihan länässä.

1686856.jpg