..vaikka oltaisiin voitu aika lähelle päästä, JOS.... Niinpä niin, hylkyynhän se mahdollisuus toisella radalla kaatui.  Tuomarina oli Martti Salonen.

 

1809893.jpg

Agilityrata oli ensin. Ihanneaika oli 45 sek. Meillä sujui rata oikeastaan tosi mukavasti. 15 ja kaksi seuraavaa hyppyä olivat sarjaeste.  Radan ehdottomasti hidastavin ja aika haastavakin kohta oli loppupuolella, kun pituudelta (17) piti koira viedä keppien (18) kaukaiseen päähän. Kovin moni koira ei nimittäin itsenäisesti osannut hakea väliä ja lähteä palaamaan tulosuuntaan keppejä, ei Assikaan. Sain kuitenkin aika supsakasti koiran kepeille ja liikkeelle. Toiseksi viimeiseltä esteeltä eli putkelta tultaessa Assi teki aika laajan kaaren, mutta sain pelastettua tilanteen, ettei se ajautunut viimeisen esteen ohi. Meidän tuloksemme oli puhdas rata ja 5,63sek yliaikaa. Ottaen huomioon, että ainoan nollatuloksen tehnyt australiankelpie Ketku alitti ihanneajan vain reilun 2 sek ja seuraavilla kolmella oli aikavirhettä nelisen sekuntia, ei meidän aikamme mikään kehno ollut. Sijoituimme kisassa viidenneksi.

1809898.jpg

Hyppyradalle mentäessä oli sitten jo hiukan paineita. Niinkuin kuvasta näkyy rata oli sekoitus pitkiä juoksusuoria ja tiukkoja haltuunottoja. Meidän ratamme sortui jo kolmoshyppyyn. En mennyt riittävän pitkälle putken vierelle vaan olin armotta myöhässä, kun Assi singahti putkesta. Se ajautui kolmoshypyn taakse ja ennenkuin ehdin tehdä mitään, se hyppäsi esteen väärään suuntaan. Hylkyhän siitä tuli. Pelkäämäni kohta eli renkaalta kepeille veto meni oikein sujuvasti. Olin suunnitellut valssia renkaan eteen, koska Assi on aika putkihakuinen, mutta pelkällä vedolla ja äänenkäytöllä koira tuli kiltisti renkaalta pois. Putken (10) jälkeen ohjaukseni oli vähän sössimistä, kun taas olin myöhässä, mutta jatkoimme rataa kuitenkin. Okserista tippui rima. Loppu meni ihan mallikkaasti. Koira toimi tosi hienosti, mutta ohjaaja oli  hidas.  Tarttisko tehdä jotain asialle?

Espanjanvesikoira Tahvo oli neljäs, perro Gia kuudes (muistaakseni) ja porves Gösta oli yhdeksäs piirimestaruuskisojen lopputuloksissa. Onnea teille! Mekin oltais voitu olla listoilla, oltais....