1872014.jpg

Tässä poseeraa hopeamitalisti Saaga, joka tuli toiseksi KKS:n agilityn möllikisoissa. Hieno koira!

Meidän kuukauden agilitytaukomme loppui siis vihdoin. Koira muisti esteet ja suoritti ne oikein mallikkaasti, joskin ohjaajalla välillä tökki. Vauhtia tulee varmasti lisää, mutta oli sitä kyllä jo nytkin. Tehtiin puhdas rata oikein hyvin kontaktein. Rataantutustumisessa mietin johonkin kohtaan valssia, mutta enpäs ehtinytkään, kun neiti porhalsi ohi. Kunnialla selvittiin. Toinen sija oli iloinen yllätys. Kaikenkaikkiaan maksimöllejä oli kuusi. Ratapiirros on tässä:

1873916.jpg

Ainoa tökkäys oikeastaan tuli, kun mentiin puomilta hypyn kautta putken vasempaan päähän. Käänsin vartaloa niin paljon vasemmalle, että koira kääntyi katsomaan ja kysymään, että minne se täti nyt oikein haluaa. Se ei kuitenkaan ohittanut putken päätä, joten kieltoa ei tullut. Putken ja puomin välisen hypyn taakse suunnittelin valssia, mutta ei ehtinyt. Niinpä, kun Saaga pysähtyi puomin kontaktin päähän, ehdin rauhassa vaihtaa puolta. Siinä meni tietysti aikaa, mutta hyvin koira malttoi puomilla odottaa. Oikein hyvä rata pääpiirteittäin.

Assi kisasi kilpailevissa. Voi miten se nautti radalla. Se tykitti eteenpäin sellaista vauhtia, että kaksi rimaa tipahti, ja yhden putken edessä tuli pyörähdys, koska ohjaaja oli ihan väärällä puolella. Assi irtosi erittäin hyvin. Loppusuora oli valtavan pitkä, mutta eteen-käskyllä Assi painoi menemään taakse vilkuilematta. Minä olin kaukana perässä, kun koira hyppäsi viimeisen hypyn. Olipa nautinnollista katsoa koiran riemua. Kun harvoin pääsee kisaamaan, niin hyvältä näytti maistuvan. Assi sijoittui kuudenneksi kymppituloksellaan. Kisaajia oli toistakymmentä. Ratapiirros tulee tässä:

1873918.jpg

Menin hypyn neljä oikealta puolelta tarkoituksena lähettää Assi kepeille. Keppikulma oli vähintäänkin haastava. Kun tiukasti käskytin koiraa juuri, kun se oli hypyn päällä, rima tippui. Varsin nätisti se meni suoraan kepeille ja vauhtiakin oli aika lailla koko keppisuorituksen ajan.  Putkelle se irtosi aivan upeasti, ja kun menin edellä liian lähelle A-estettä, Assille tuli kiire ja se teki huolimattomasti A:ta edeltävän hypyn ja tiputti sen toisen rima. Hypyn vein vasemmalta huutaen "läpi" ja koira ajautui minun mukanani kohti rengasta, josta viime tipassa pelastin sen putkeen. Siinä meni jonkin verran aikaa. Loppu sujui kuin unelma ja tuo valtaisa loppusuora varsinkin. Eteen-käsky on kyllä aika tärkeä osattava, jos tuollainen tulee Saagalle joskus vastaan.