Tässä teille juhlijolle kesäinen kukkanen ja runo, jonka sain ystävältä kännykkääni tänään. Koska äitini on pohojalaasta sukujuurta, tunnen tekstin JOKA SUHTEESSA omakseni.

Me naiset oomma sellaasia,
jotta meirän kans on heleppo olla:
saa olla justihin niinku sanomma.
Muttei mekää täyrellisiä olla,
meiltä puuttuu viat!

Että tällaista!

---

Juhlatunnelmista mustempiin mietteisiin, nimittäin erään hevosenkakkakaunottaren sielunmaailman päivittelyyn. Oltiin näet tänään tokokisoissa samaisessa Pornaisten maneesissa, jossa viime kerralla pläjähti ykköstulos ja paljon kymppejä. Voin paljastaa, että tänään EI sitten tullut paljon kymppejä.
Sen sijaan Saaga hoiteli aamiaistarjoilun itse bongailemalla kaikissa seuraamisissa hevonsontaa. Voi että teki mieli tarttua poskivilloista kiinni ja vähän neitokaista puhutella.Ottaa rankasti aivoon, kun koira on oikeesti hyvä ja tekee, mitä sattuu. Onhan se nuori, mutta silti. AAAAAARRRRRGGGGGHHHHH!

Näin meillä tänään sujui:

Luoksepäästävyys 10
Paikallamakuu 10

Tässä vaiheessa siis kaikki enemmän kuin hyvin. Paikallamakuussa yksi lähti rivistöstä pois, mutta ei se Saagaa mitenkään hetkauttanut.

Sitten alkoi yksilöosuus.

Seuraaminen kytkettynä 6
Neito Saaga jo heti alkutaipaleella suorastaan loikkasi sivulle hevosenkakkakökkäreen kimppuun popsien sen ripeästi minuun vilkuillen. Hihna kiristyi ja minä vedin koiran takaisin. Sen jälkeen seuraaminen sujui pieniä nenäharharetkiä lukuunottamatta ihan jees.


Seuraaminen ilman hihnaa 6
Lähdön perusasento oli ihan vino, joten sitä korjattiin ja koira kuumui ja kiljahteli pari kertaa. Kun lähdettiin liikkeelle, Saaga tämän tästä jättäytyi jälkeen maata nuuhkimaan, mutta teki aina pyrähdyksen oikealle paikalle esim. käännöksen kohdalla tai rytmin vaihdoksissa hetken hienosti seuraten. Juoksussa haukahti ja pomppi. 


Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 7
Saaga lähti hyvin, mutta kakkelström taas houkutti ja se jäi jälkeen edeten nenä maassa. Käskystä se meni heti kyllä maahan ja sitten oli loppukuvion melko skarppina, mitä nyt sen viereen palatessani näin se haravoivan kuonolla ympäristöä, josko vielä joku herkkupala löytyisi.


Luoksetulo 8
Jos se tämän olisi tehnyt tavanomaisesti oltaisiin saatu ykköstulos. Mutta ei, neidin piti mätkähtää juuri ennen minun lähtöäni  maahan, josta se piti komentaa uudelleen istumaan. Sen jälkeen sitten kaikki oli priimaa. Mutta kuusi pistettä meni siihen mätkähdykseen.


Liikkeestä seisominen 7
Lähdettiin liikkeelle melko yhtä matkaa, mutta taas neiti jättäytyi haistelemaan. Kun käskin seisomaan, jäi kyllä ja loppu sujui hyvin.


Estehyppy 10
Komea leiskautus ja hieno asento
Kokonaisvaikutus 6½

Yhteispisteet 154½

Eli jäi nyt sitten TK1 saamatta, sillä seuraavat kisat, joihin Saagan ole ilmoittanut ovat 18.4. ja sinne olen ilmoittanut sen avo-luokkaan. Voisihan tässä yrittää kuun loppuun Lappeenrantaan, mutta en tiedä, viitsinkö. Nyt olisi hyvä puolentoista kuukauden jakso treenata avo-juttuja. Jos juoksut (hah hah) alkavat joskus vielä ja tuo tokokisa menee myttyyn, mietin sitten uudestaan. Vähän Saagan pimpsa näyttäisi taas pörhistyneen, mutta mitään ei näy.