Kun ei kerran juoksuja kuulu, pitää treenata tokokisoja varten. Olen nimittäin viime vuoden lopulla ilmoittanut Saagan tokokisoihin ensi viikonlopulle, vaikka epäilin, että juoksut haittaavat kisoja. Mutta eivät näy haittaavan. Päähän pätkähti, että kai tässä vissiin pitää treenatakin, jos viikonloppuna meinaa kisata. Hui. Omalla maneesivuorolla sitten harjoiteltiin alo-luokan liikkeitä. Seuraamisessa oli hyvä meininki. Liikkeestä seisominen oli priima suoritus. Liikkeestä maahan meno on edelleen arpomista. Todella kummallista, sillä maahan Saaga on osannut mennä jo pienestä pitäen. Mutta tuo kävelystä maahan meno ei sitten olekaan sen mielestä ihan sama juttu. Pittääpi harjoitella olkkaritreenissä joka päivä. Hyppy on ihan loistava. Luoksetulossa ei mitään ongelmaa. Eli hyvänä päivänä ykköstulos ja TK1 ihan realistisia juttuja. Mutta katsotaan.

Noutokapulan hakemista treenattiin myös. Vähän haluton vauhti mennen tullen. Kyllä Saaga laukkasi hakemaan, mutta sillä lailla puolitempolla eikä miljoonaa. Ei ole ihan mieleinen juttu kuitenkaan. Pitää parantaa palkkausta, että Saaga kokee noudon kannattavammaksi. Kun aloitin kaukokäskyt vähän kauempana, istumaan nousussa Saaga eteni. Kun olin lähellä, se nousi istumaan oikealla tekniikalla. Eipä kovin hirmuisesti olla kakeja otettukaan, joten tässäkin on lisätreenin paikka.

Tehtiin me hiukan agilityakin eli keppejä erilaisten hyppykuvioiden kautta. Selkeästi tämä harjoitus tuli tarpeen, sillä kepit eivät olleetkaan ihan varmat, kun edeltävä vauhti oli suurempi. Mutta saatiin monta hyvää kepitystä ja monta toistoa peräjälkeen. Muutama jaakotuskin tehtiin ihan ohjaajan opettelun takia.

Saaga on kaikkensa antanut toko-agi-rintamalla tältä päivältä.

Assi olisi ollut tosi kateellinen, jos olisi tiennyt, minne Saaga pääsi. Silmänurkassa erottuvat tikkilangat, siniset väriltään.

Elsa uudessa trimmilookissaan. Vanhenevan rouvan tyyliin kaulassa on löysää nahkaa kaulapurjeena.

Pitihän Saagastakin naamakuva ottaa. Se lähettää onnitteluja kansainväliseksi muotovaliokaunottareksi virallisesti tulleelle Fera-tädille, joka hoitelee suurta vauvalaumaansa. Koko Saagalandia onnittelee!