Aurinko ja kohtuullisen kuiva hiekkakenttä loivat oivat puitteet päivän toko-treenaukseen. Päätettiin Krissen kanssa tehdä noin puolen kisan mittainen treeniharjoitus. Liikeinä olivat seuraaminen, liikkeestä istuminen, ruutu ja kaukokäskyt.

Assin seuraaminen oli oikein hyvää ja skarppia - kunnes minä sössin vasemmalle kääntymisen ja koira jätätti. Mutta sitten Assi otti minut kiinni ja taas mentiin. Koiran vire oli hyvä ja ohjaajakin oli aika jees tuota käännöstä lukuunottamatta. Liikkeestä istuminen sujui hyvin pienellä ohjaajan hidastelulla (tällä kertaa tietoista) höystettynä. Ruutu meni ihan pieleen - zero points - eikä kaukkareissakaan ollut siinä mielessä hurraamista, että joissain vaihdoissa Assi eteni. Sinänsä se teki kaikki liikkeet ja monet olivat tosi hienoja siirtymiä. Mutta vaiheessa ollaan. Lopuksi hinkattiin ruutua. En halua ruutuun enää namia, kun Assi sitä sitten hiki päässä etsii. Haluan, että koira ruudussa oppii katsomaan minuun nopeammin maahan-käskyn saadakseen. Kaksi kertaa se varasti ruudun kävelykaaviossa, mutta saatiin yksi hyvä kerta, jolloin se odotti sivulle-käskyä loppuun asti ja tuli vauhdilla.

Saagan kanssa tehtiin kisanomaisesti alo-liikkeet. Ei tosin hihnaseuraamista, mutta jos huomenna sitten sekin olisi mukana. Viretila oli korkealla ja hiukan Saagaa  hermostutti, kun siirryttiin liikkeestä toiseen ilman palkkaa. Ihan yhtä hyvää suoritusta ei saatu kuin eilen, mutta huomenna jatketaan palkattomalla linjalla koko kuvio hyppyä myöten. Saa luvan neito oppia kestämään palkattomuuden.

Taidan huomenna pestä ennen saunaa koko revohkan ja laittaa tytöt pääsiäiskuntoon. Saagan valkoinen mahapuoli on ihan harmaa, joten pesu tulee enemmän kuin tarpeeseen.