Terveisiä vain Vantaalta, Korsosta. Silleen tuttu paikka, että olen ollut 9 vuotta töissä kyseisellä alueella ennenvanhaan. Paljon olivat maisemat muuttuneet.

Kisapaikka oli Ruusuvuoren koulun kenttä. Oikein hyvä suojainen hiekkakenttä. Sääkin suosi. Ei tullut sadetta niskaan eikä tuuli liikaa tuivertanut.

Voittajaluokan koiria oli neljä. Assi oli numero kaksi. Ensin tehtiin paikallamakuu ja sitten muut liikkeet kahdessa osassa. Paikallamakuu meni hyvin. Assi sai 9,5 pistettä, kun meni vähän hitaasti maahan.  Varsinaiset liikkeet alkoivat hyppynoudolla. Tätä on taas treenattu oikein hyvällä menestyksellä. Tälläsin itseni hypyn keskikohtaan, jotta koira varmasti näkee minut hypyn takaa kapulaa palauttaessaan. Heitin hyvän suora heiton. Assi suorastaan lentää hakemaan - ja piru vieköön, palauttaa sen halvatun kapulan hypyn vieritse, vaikka hätäpäissäni ehdin huutaa hyppy-käskyn. MIKÄ MIKÄ MIKÄ ihme tässä liikkeessä on kilpailussa erilaista? En tajua. Koira on mennen tullen ihan iloinen, mutta tekee väärin. Mitään muuta uutta ei ole kuin vieras kapula, mutta ei senkään pitäisi vaikuttaa. Nollaliike 1.

Sitten mentiin ruutua tekemään. Lähetin Assin ruudulle. Assi starttasi oikeaan suuntaan, mutta kääntyi viiden metrin päästä minusta ja meni makaamaan sen näköisenä, että palkkaa voisi lähteä tuomaan. Käskin uudestaan. Lähti jonkin matkaa eteenpäin. Kolmannella käskyllä meni ruutuun, mutta kuulolaite oli kiinni, kun huutelin paikka ja maahan- käskyjä. Neidillä kun oli kiire nuuskia, missä se target nyt oikein olikaan. Se piti oikein hakea sieltä pois, kun ei mikään mennyt perille. Nolla numero 2. Se tässä liikkeessä oli positiivista viime kertaan nähden, että nyt oli jo suunta oikea ja ruutukin löytyi lopulta.

Kolmas liike oli kaukokäskyt. Assi teki kaikki liikkeet. Parissa piti käsky toistaa. Se kuitenkin eteni parissa siirtymässä pitemmän matkan takia ja nolla numero 3 oli saatu. Jälleen oli edistystä tapahtunut, että saatiin liikkeet tehtyä. 

Ekan puoliskon viimeinen grande catastrophe oli liikkeestä istuminen. Assi jäi seisomaan, vaikka käskin vielä toisenkin kerran. Nolla numero neljä. Kiitos! Okei, myönnetään,että minun rytmitykseni on vielä tässä liikkeessä hakusessa ja Assi edelleen tarvitsee apuja tässä liikeessä ainakin hiukan. Viimeksi saatiin tästä kuitenkin varsin onnistunut suoritus. Nyt siis nolla. Että näissä tunnelmissa mentiin huilaamaan. Assi oli niin mielissään oltuaan vähän hommissa, että se pyöri maassa ja kiehnäsi sylissä ja oli kaikin puolin haltioituneessa tilassa. Emäntäkin hymyili - juuri ja juuri.

Toinen jakso alkoi seuraamisella. Assille sopi se, että liike alkoi kääntymisillä ja askelsiirtymillä. Kohtuullisen jees -suoritus Assin tason mukaan. Tulos 7.

Liikkeestä pysäyttämisessä Assi lähti ilman lupaa rivakkaa vauhtia. Käsimerkkiä se ei totellut, mutta meni maahan. Karkaamisen takia tulos oli nolla numero 5. Maahanmenoon oli ihan tyytyväinen. Ei se sitä vielä sen paremmin osaa.

Metallinouto sujui pientä loppuvauhdin hidastumista lukuunottamatta hyvin. Tulos 9.

Tunnarikapulat olivat rivissä kohtuullisen kaukana. Assi lähti kuin raketti, ohitti kapulat tyylikkäästi ja tuli kentän  reunaan, jossa haisteli hetken aikaa. Sitten se alkoi palailla kohti kapuloita, jotka vihdoin löytyivät. Se haisteli kyllä rauhassa, mutta otti väärän ja toi sen minulle. Nolla numero 6. Kapulat olivat ihmisenkin silmään auringossa hyvin hiekkamaan väriset. Mietin, mahtaako Assilla olla jo vähän ikänäkövaivaa, vai onko liike vielä niin vaiheessa, että kun kapulat eivät ole lähellä, se ei osaa niitä heti kauempaa katsella. Perustekniikka on kuitenkin kunnossa, kunhan se vain malttaa rauhassa etsiä vähän aikaa kädessä olleen kapulan, eikä mitä tahansa.

Kokonaisvaikutelma - ihan varmasti vain armosta - 8. Tuomari nauroi, että iloinen koira. Juupa juu, ilon kautta näitä katastrofeja mennään eteenpäin. Mutta ihan oikeesti - vai olenko toivoton optimisti - edistytty ollaan pieni askel oikeaan suuntaan. Heinäkuun alussa on seuraava tokokisa. Katsotaan, vieläkö nollat lisääntyvät, vaiko joko siellä olisi pisteet hiukan nousussa.