Kaikki hyvä loppuu aikanaan, pitkä kesälomakin. Huomenna alkaa arkinen aherrus ja Saagalle ynnä kumppaneille rauhaisaa kotiaikaa. Verkot viritetään, portit ja ovet suljetaan. Mitään ylimääräisiä virikkeitä ei princess Saagalle jätetä, jos eroahdistus iskee.

Mutta tänään vietetään vielä vapaata. Pyykkikone pauhasi aamupäivällä ja sain intoa pieniin raivauspuuhiin muutenkin. Vaikka päivä oli hautovan helteinen, lähdin koirien kanssa vähän tokoilemaan. Perinteiset ruutu ja hyppy viriteltiin. Assin kanssa aloitettiin ruudulla, kuinkas muuten. Vein ruutuun pienen targetin ja sille namin. Lähetin Assin sangen pitkän matkan päästä eikä se mielestäni voinut tietää, onko namia vai ei. Hienosti se meni ruutuun ja kävi maate. Tein liikkeen alusta loppuun ja hyvin meni. Vaihdoin suuntaa. Taas sujui oikein hyvin. Vielä kolmannesta suunnasta lähetys ja nyt tosi kaukaa. Assi hyytyi juuri ruudun viereen, kääntyi ja kävi maate ruutunauhan eteen. Lähetin sen uudestaan ja se meni targetille ja kävi maahan. Taisi helle tehdä tepposet. Ihan hyvä mieli jäi ruudusta. Tulen treenaamaan sitä vain pitkästä matkasta kera targetin tästä edespäin. Lisäksi olen lisännyt käskyn lisäksi käsinäytön ruutuun lähetyksessä, koska se on sallittua ja arvelen, että se tukee oikeaan suuntaan lähtöä.

Hyppynoutoa tehtiin. Ekalla kerralla Assi istui, tuijotti minua, kun annoin käskyn, ja lähti vasta hetken mietittyään. Palauttaessa se löi jalkansa hyppyyn. Otin heti pari hyppyä palkalla, ettei mitään kammoa jäisi. Ihan reippaasti Assi hyppäsi. Tein vielä pari hyppynoutoa. Hirveän vauhdikkaita ne eivät olleet, mutta Assilla kai oli jo ihan hiki.

Saagan kanssa aloitettiin kaukokäskyillä. Lelu oli takapalkkana. Rivakasti Saaga nousi ekalla kerralla istumaan. Otimme liikettä useamman kerran ja tietenkin jossain vaiheessa se sitten hyytyi ja jäi makaamaan. Hölmö minä, kun en älyä lopettaa ajoissa. Lelu toimii kyllä yllättävän hyvin palkkana. Saaga tuo sen minulle vapaa-käskyn saatuaan ja minä heitän sen. Se on Saagasta kivaa. Sitten kiskotaan.

Hyppy meni hienosti. Noudot tehtiin ravilla mennen tullen, mutta helteellä oli kyllä osuutta asiaan.  Tehtiin pieni seuraamispätkä ilman palkkaa ja heti perään jätöt yhä palkatta. Maahanmeno meni hienosti ja seisominenkin siihen asti, kun olin mennyt taakse. Silloin Saaga kääntyi. Kielsin, menin sen luokse ja käänsin oikeaan suuntaan. Sitten menin taakse, palasin ja palkkasin runsaalla kädellä. En tiedä, tajusiko mitä tarkoitin. Toivotaan. Luoksetulon pysäytyksessä Saaga pysähtyi löysästi usean askeleen jälkeen. Pitää alkaa palkata leluheitolla välillä, että tekee pysähdyksen terävämmin.

Tiistaina on Kouvolassa möllitokokisa alo- ja avo-luokille. Aion mennä Saagan kanssa testaamaan kisakuntoa ja  saamaan viime hetken treenivinkkejä.