Siskon tyttö Alina, 9 v,  tuli meille kyläilemään Helsingistä. Kaiken muun ohjelman lisäksi piti ehdottomasti käydä katsomassa pentuja myös. Se oli jo etukäteen Alinan mielestä reissun huippuhetki.

Tässä muikea pentusylittelijä.

Pennut ovat jo innokkaita hampaankäyttäjiä, joten kun tarjotaan kättä, voi saada naskalihampaista tuntumaa. Tai sitten nuolaisuja. Nämä vauvat ovat kovia pussailemaankin.

Vaikka paikalla on runsaasti pennunkatsojia, tämä nuorukainen ei hälinästä piitannut.

Muita vauvoja kyllä kiinnosti, kun Alina lirkutteli aidan takana.

Potra poika

Painiottelu menossa

Tämä taitaa olla se kaikkein mustin.

Ruoka-aika

Menisinköhän mää syömään.

Meilläkin on tässä vielä vähän hommat kesken. Ei jouda aterioimaan.

Ja paini jatkuu.

Alina seurustelee ja Saaga-äiti tarkkailee sivusta.

Mua vähän taitaa jo nukuttaa.

Pyllyllä istuja - jalat sojottaa sivulla.

Friidaehdokas haukottelee.

Se pääsee nukkumaan kasvattajan syliin. Ja täysiä hirsiä vetääkin.

Tältä näyttäisi pystykorvainen portugeesi -hassu!

Aika rento on tämäkin.

Täällä haetaan läheisyyttä.

Kun pennut alkavat heräillä, Saaga pääsee aitaukseen viimeisen kerran.

Se imettää tissinsä tyhjäksi ja sen jälkeen sille annetaan ensimmäinen annos Galastop-lääkettä, joka nopeasti lopettaa maidon tuotannon. Vihdoin saamme Saagan kotiin yli kuuden viikon poissaolon jälkeen. Ihanaa!

Kotona Elsa ja Assi olivat silminnähden riemuissaan, kun Saaga saapui. Lähdettiin saman tien porukalla ulkoilemaan eikä kumpikaan iso koira meinannut nahoissaan pysyä, kun Saaga oli mukana. Saaga otti rauhallisemmin, mutta oli ihan tyytyväisen oloinen senkin. Koko iltana se ei muuttunut levottomaksi ja yönkin se nukkui kuin tukki omalla paikallaan sängyssä. Kuin se ei olisi poissa ollutkaan. Tänään on jatkunut rauhaisa olo.

Tissit sillä ovat aika muhkeat, mutta eivätköhän ne hiljalleen häviä. Meidän mussu!

Loppuviikosta pentuset trimmataan ensimmäisen kerran portugeesien näköisiksi. Mahtaa niistä tulla veikeitä. Pitää ehdottomasti mennä kameran kanssa paikalle.

------------------------------

My niece Alina was visiting and of course wanted to see puppies too. We went to the puppy land yesterday. Puppies are beginning to use their teeth. There were several other visitors to see puppies, but the little ones didn´t care the noise. They were very interested in everything that happened outside their cage.  Saaga fed her little babies last time. Then I gave her some medicine that stops the milk producing. Then we went home. Assi and Elsa were so happy to see Saaga. They had clearly missed her very much. During the evening Saaga was very peaceful and didn`t miss her children at all. She slept the whole night very well. It is so nice to have her home.

Next week the puppies will be trimmed like the portuguese water dogs ought to look like. They will be so lovely.