Vappu tuli vietettyä monenlaisissa puuhissa. Aamulenkin jälkeen pesin Assin, Saagan ja Friidan. Eija-kasvattaja oli luvannut trimmata kaikki kolme kevätlookiin. Saaga ja Assi olivatkin jo aika turjakkeita. Molemmilla on menossa turkin kasvatus ja nyt sitten ajeltiin ensimmäinen raja etuosan ja perän väliin.

Assilla oli jo karva kasvanut reilusti. Tällä hetkellä se on oikea pallopää, mutta kun tukka vielä kasvaa, se alkaa laskeutua alaspäin.

Saagan turkki on vielä synnytyshormonien jäljiltä erittäin keksinvärinen. Saahan nähdä, vaaleneeko se ikinä entiselleen. Sen näkee varmaan viimeistään sen jälkeen, kun vuoden lopussa siltä poistetaan kohtu ja hormonitoiminta loppuu. No, sinänsä värillä ei väliä. Saaga on saavuttanut ne näyttelytavoitteet, mitä sille oli realistista asettaa ja ylikin. Tuolla värillä ja nenällä on turha enemmästä haaveillakaan.

Pikkutyttö Friidakin ajeltiin. Kuono-osaston siistimistä vastusteltiin ihan periaatteessa, mutta kun ei annettu periksi, se alistui. Otsatukka alkaa hiljalleen kääntyä silmille ja siitä tulee pian pikku Beatles.

Mutta eiköhän hopinät riitä ja tarvitaan trimmauksen ja poseerauksen jälkeen vähän actionia.

Kuvista näkee, miten korkea Friida jo on. Se leikkii isojen kanssa täysiä, mutta Assia se ei uskalla höykyttää, vain äitiään.

Sitten saapuivatkin jo treenikaverimme, sillä kentällä oli tarkoitus riekun lisäksi vähän treenata agilityakin.

11-vuotias Wili sai mielenvirkistysagilitya ilman hyppyjä. Kyllä oli koira intoa täynnä kuin ilmapallo. Assin kanssa mentiin myös rataa eikä sen innossa myöskään ollut moittimista.

Windyn ja Saagan kanssa mentiin sitten välistävetoja ja muita tekniikkaharjoituksia. Tehtiin myös samitopramaisia kauempaan putken päähän vientejä kovassa vauhdissa ja kyllä se haltuunotto tarvitsee edelleen sekunnintarkkaa käskytystä, mikäli meinaan koiran kuulolle saada ennen väärän putkenpäähän menoa. Huoh, ei helppoa! Ehkä me jonkin aikaa vältellään Sami Topran ratoja, varan vuoksi.

Friida kanssa ollaan kerran aikaisemmin harjoiteltu suoraa putkea. Nyt sekin sai treenata. Laitettiin targetti putken päähän kauemmas.

Ei ollut vaikeaa. Eteen-käskyllä neiti painoi taakseen katsomatta targetille. Toki se lähti myös putken ohi tsekkaamaan levyä, mutta kun oli toinen ihminen targetin vartijana, se ei saanut palkkaa vääristä menoista.

Kokeiltiin huvikseen myös mutkaputkea ex tempore.

Piis of kakku! Eteen-käsky ja target toimivat taas. Ei yhtään empimistä mutkassa vaan täyttä vauhtia eteenpäin. Jes!

Saagalla on hyvä puomin kontakti ja hyvä kontakti ohjaajaan.

Kepitkin sujuvat mallikkaasti.

Olipa hauska treenata! Kiitos Eija, Windy ja Wili seurasta ja Eija kuvaamisesta.

Kun illalla kävin sänkyyn, Elsa hyppäsi kainaloon ja halusi hellyyttä ja huomiota. Paikalle iski pieni musta kademieli, joka yhtäkkiä nappasi hampailla Elsaa tassusta. Elsa kiljaisi ja pomppasi taaksepäin. Kademieli valtasi Elsan paikan välittömästi. Minä en ollut sitä huomaavinaan vaan silittelin Elsaa. Pieni musta kademieli suurin piirtein makasi kasvojen päällä, että tulisi huomatuksi. Osaa ne pienetkin tilansa ottaa! Kun sitten tutkailin kyseisen otuksen hammaskalustoa, havaitsin, että etuhammas oli irtoamaisillaan. Yritin ottaa sen talteen, mutta en ehtinyt. Glups, neiti nielaisi irti lähteneen hampaan parempaan talteen. Näin on hampaiden vaihtuminen julistettu alkaneeksi!

-------------

Yesterday Assi, Saaga and Friida got a new trim. Saaga´s and Assi´s fur is growing and in future it will be a real lion look again for both. Saaga´s fur is light brown after puppies and puppie hormons. I don´t know if it ever will be the same as before. Hope so. After the trimming we went to the agility training. We had shelties Wili and Windy with us. Friida did the tunnel several times. Assi got to do a bit  agility too. She enjoyed it very much. With Saaga I trained some more difficult things. We all had fun.

In the evening I noticed that Friida had lost her first front tooth.