Tänään oli siis Friidan virallisen näyttelyuran alku. Matkattiin isolla porukalla Helsingin Tuomarinkylän vinttikoirakeskukseen. Minä oli varustautunut kameralla ja parilla objektiivilla ja videokamerankin napannut mukaan. Mikä karmea järkytys olikaan havaita, että kamerassa ei ollut muistikorttia, koska olin edellisenä iltana tyhjentänyt kortin SM-agilitykisan kuvista ja kortti oli jäänyt lukijaan. Että sapetti ja potutti ja otti rankkaakin rankemmin päähän  !!! Vaan ei auta itku markkinoilla. Otin sitten videota ja videokameralla kuvia, jotka ovat laadultaan kamalan huonoja. Ettei pidä ihmetellä, kun kuvia katsoo. Sorry!

Sää oli mitä suosiollisin koko päivän ja paikka mitä parhain. Leiri laitettiin kehän reunalle pystyyn.

Kiihkeästi harjoiteltiin kehäesiintymistä ja hampaiden tarkistamista.

Cätlinin poseeraus

Pauli ja emäntä keskittyvät.

Fiian ja Freesian tyylinnäyte

Kasvattajaluokka treenaa: Pauli, Jepson, Cätlin ja Franklin

Sitten alkoi itse show. Ensin olivat urokset.

Tuomari Unto Timonen valitsi parhaaksi urokseksi Jepsonin, mutta kaikki pojat esiintyivät oikein hyvin.

Friidasta tuli paras narttu ja sekin oli kehässä sangen kuuliainen tyttö. Niinkuin muutkin sisaret.
Jepsoninsta tuli rotunsa paras ja Friidasta vastakkaisen sukupuolen paras. Kasvattajaluokka sai kunniapalkinnon.

Kehän jälkeen tutkailtiin saatuja arvosteluja ja hienot olivat arviot.

Friidasta luki seuraavaa:

"Hyväluustoinen narttu, jolla hyväluustoiset raajat. Hyvä pää, kaunis kallo. Hyvin kulmautunut etuosa. Hyvä runko ja ylälinja. Riittävä kinnerkulma. Liikkuu hyvällä askeleella." Että hyvä oli typykkä.

Sitten odoteltiin isoa kehää. Videokamerankin akku loppui, joten kuvia ei heru. Jepson oli ryhmäkisassa RYP-4. Hienosti pieneltä pojalta! Kasvattajaluokka oli BIS-3. Meidän kuusikkomme pärjäsi siis mahtavan hienosti. Kotimatka sujui koirien koisatessa. Illalla kävin vielä kameran kanssa ottamassa muutaman poseerauksen Jepsonista ja Friidasta.

Friida VSP ja kunniapalkintoruusuke

Poseeraus näyttelyasennossa

Sisko ja sen veli, VSP ja ROP.

   Jepson poseeraa RYP-4-pokaalin ja ruusukkeen kanssa.

Hyvä näyttelypäivä!

Videokooste tulee myöhemmin.

 -----------

Saaga's six puppies were in a puppy show today in Helsinki. Francesco "Jepson" was the best in breed and Friida was the bes of the opposite sex. The breeder group was bob and Best in Show-3. Jepson was Best in Group-4. All the puppies behaved well and got very good evaluations. We were very proud of them all. I forgot to take my camera¨s memory card with me, so the pictures of the video camera are not good quality. Sorry!