Tänään tuli meille rakkaita vieraita, kun siskoni ja tyttärensä Alina saapuivat kyläilemään Helsinki Citystä. Kuin parempikin turistiopas vein heidät hetikohta museoon eli merimuseo Wellamoon.

Museo ulkoisesti on kuin  aalto ja ulkoseinän värikin koostuu erisävyisistä sinisistä. Se on hieno.

This is seamuseum Wellamo in Kotka.

Saimme tietoa merenkulusta ja näimme erilaisia aluksia niin pienoismalleina kuin oikeassa koossa.

Tämän jälkeen lähdimme Sapokan puistoon.

This is park Sapokka by the sea.

Ennen vanhaan meren lahti oli täynnä likavettä, mutta mestarillisen kaupunginpuutarhuri Heikki Laaksosen näkemyksen mukaan lahti puhdistettiin ja sen ympärille rakennettiin puisto, joka kukkii aikaisesta keväästä myöhäiseen syksyyn. Oikea keidas keskellä kaupunkia meren äärellä.

In the old days the water was dirty, but our town gardener Heikki Laaksoen had a vision, and he planted different flowers around the gulf, cleaned the water and now the park is like an oasis in the middle of the town. The other park, Katariina park, is diffrent from Sapokka. There are wide lawns for people to do picnics or fly a kite. This park is also by the sea. On a top of a small hill is a labyrinth.

Toinen puisto on Katariinan puisto, joka sekin on meren rannalla. Siellä ei paljon istutettuja kasveja ole, vaan sen sijaan nurmikenttää ihmisten oleskella esim. leijaa lennättäen. Pienen mäen päällä on maassa labyrintti, jonka reittejä pitkin voi yrittää päästä labyrintin keskelle. Alina onnistui siinä. Puistosta löytyy myös uimaranta sekä useita grillauspaikkoja, joissa ihmiset voivat syödä omia eväitään. Ja merituuli vilvoittaa.

Puistojen jälkeen lähdimme Cafe Aromeen kahville ja jumalaisille täytekakuille. Minun on tuo leopardikuvioinen sitruuna-valkosuklaakakku, Alina otti vadelma-suklaakakun ja siskoni kiiwi-kermakakun. Nam ja ähky!

After visiting the parks we went to Cafe Arome to have some coffee and some delicious cakes. They were so so so good!

Kotona Friida oli syönyt uudesta kaulapannastaan lukkoa. Se toimii vielä, mutta on ryönäisen näköinen. Että semmoinen tapaus!