Tämä on Figo. Ulkonäön perusteella voisi kuvitella, että kyseessä on Freesian ja Friidan äiti, mutta ei. Figo on kaksivuotias Freesian isosisko. Kun toissa talvena kävimme Ferriksen ja Figon kanssa jäällä, Saaga suureksi yllätyksekseni alkoi hirveästi uhoamaan ja pörisemään ja alistamaan Figoa, joka mateli maassa Saagan alla aikansa. Kun Saaga oli tehnyt selväksi, kuinka suuri ja ylhäinen ja vanhempi hän onkaan, tilanne rauhoittui ja sitten voitiinkin leikkiä yhdessä. Dejavu-ilmiön koin eilen illalla agilitytreeneissä, kun Figo samalla lailla nöyryytti Friidaa, joka mateli ja makasi maassa, kun Figo piti hirveää pörinää. Oikeastihan siinä tilanteessa ei ole mitään vaaraa, kun nuorempi älyää olla nöyrä, mutta hurjan näköistähän touhu on hetken aikaa. Siispä kun lähdettiin Friidan kanssa rannalle Figon ja Freesian kanssa, tiesin, että ensin pitää hoitaa tuo alistamishomma pois alta. Taas Friida niiaili ja makasi maassa ketarat ojollaan, kun Figo kertoi sille, miten upea aikuinen koira se on ja Friida pelkkä kakara. Sitten Friida nousi ylös ja homma oli hoidettu. Loppuretki menikin sitten täysin kaverimeiningillä.

Rannassa oli taas ihanaa. Tällä kertaa tuuli puhalteli mereltä päin, joten hirveä hiki ei tullut ihmisillekään. Pikkukaverukset kahlaivat ensin vedessä ensi vilvoitusta saadakseen ja sitten saattoi leikkiäkin.

Figo on löytänyt kepin. Kun sen heittää veteen, Figo hakee sen -- ja eräs muukin tulee osingoille. Tai eräät muut. Ja jahti voi alkaa.

Rivakka ravistelu ravin jälkeen.

Friida enimmäkseen kahlaili, mutta kyllä se muutaman kerran pieniä uintejakin teki. Ongelmana on, että kun hakee keppiä ja ottaa sen suuhun, takaosan hallinta menee, se alkaa vajota ja etutassuilla pitää läpsyttää veden pinnalla. Ja kun hengissä selviää rantaan, keppikin on uhattuna.

Figo sen sijaan on suvereeni uimari keppi suussakin. Mutta rantaan palatessa korppikotkat väijyvät saalistaan.

Hauskaa oli! Kun minä kahlasin mereen, Friida tuli kyllä uimaan ihan reippaasti, mutta omaehtoinen lähtö on vielä vähän hakusessa. Jatketaan harjoittelua. Sen verran tuli koirien riehuttua, että kotona piti Friidan ottaa pikku unoset. Ja mikä oli ottaessa, kun makuuhuoneen ikkuna oli auki ja vilvoittava tuuli puhalsi suoraan uimaritytön masukarvoihin, kun hän selällään rötkötti sängyn päällä. Eräät osaavat rentoutua  .

--------

We went to the beach again today because the weather was so lovely. Two portuguese water dogs, Figo (2 years) and Freesia were with us. First Figo showed to Friida that she is the boss and after that they were very good pals and played together. As you can see from the photos. Summer is wonderful!