Lauantaina oli Imatralla sitten tottelevaisuuden SM-joukkuekisapäivä. Joukkueeseen saivat osallistua myös alemman luokan koirat. Pitkän hellejakson keskelle osui juuri lauantaiksi viileä ja aluksi sateinenkin päivä. Se oli IHANAA! Saagakin selvästi nautti viileämmästä ilmasta. Friida tuli turistiksi ja koiria saattoi mainiosti pitää autossa, kun sää oli siihen mitä sopivin.

Ykköstulos jäi saamatta. Se oli oikeasti kyllä pettymys, sillä Saaga on ihan ykköstuloskunnossa. Pisteitä tuli 140 eli kakkospalkinnon verran.

Näin pisteet koostuivat:

Taru Torpström arvosteli kolme liikettä: paikallamakuun, liikkeestä seisomisen ja hypyn.

paikallamakuu 6
 - kaksi käskyä maahanmenoon SEKÄ istumaan nousuun. Itse paikallamakuu sujui hienosti.

liikkeestä seisominen 6
- Saaga rupesi ennakoimaan pysähdystä ja minun piti pyytää se sivulle. Muuten meni ok. Ja ennakointi oli ihan minun oma vikani, kun treenasin liikkeen juuri ennen kehään menoa. Saaga päätteli ihan oikein, mitä pitää tehdä. Tyhmä minä!!!

hyppy 6
 - taas varma liike meni plörinäksi. Saaga lähti aika hitaasti, ja vaati toisen käskyn istuakseen hypyn taakse. Takaisin tullessa vähän kolautti hyppyä.

Mieli maassa siirryin seuraavan kehän luo odottamaan. Tuomari Anne Nokelainen arvosteli siellä. Tiedän hänet tiukaksi tuomariksi, joten odotukset eivät olleet suuret.

Seuraaminen taluttimetta 9
- tästä olin todella tyytyväinen. Saagan on täytynyt seurata aivan upeasti. Joku väljä käännös oli, mutta muuten ihan mahtava tulos

Liikkeestä maahanmeno 0
- jäi istumaan.  Ihan uusi juttu. Silmäkulmasta näin, että Saaga alkoi laskeutua, joten en tarkistanut tilannetta.

Noutaminen 9 
- meni hyvällä laukalla, palasi reippaalla ravilla. Ihan normisuoritus meille tällä hetkellä.

Luoksetulo 8
- otti pari askelta, mutta muuten ihan jees. Vauhti oli oikein mukava.

Kaukokäskyt 10
- JEEEEEE! Teki tosi hyvällä, mutta maltillisella mielellä ja upeasti lopussa ponnahti sivulle. 

Kokonaisvaikutus 8 (Torspströmiltä 7, Nokelaiselta 9) 

Eli hyvää ja huonoa oli suorituksessa, muttei mitään vaikeasti korjattavaa kuitenkaan. AVO-luokka oli ohi alkuiltapäivästä, mutta kirjoja ei saanut kuin vasta palkintojenjaon jälkeen puoli kuusi. Kökittiin sitten kehän reunalla koko päivä. Tulipahan nähtyä hienoja EVL-suorituksia Suomen huippukoirakoilta.  Onnea ALO-luokkalaisille Mariannelle ja Lurulle sekä Eijalle ja Tinolle ykköstuloksista!

---------

On Saturday I was in an obedience competition with Saaga. I was a bit disappointed, because Saaga didn't get the first price (over 159 points), but only 140 points. She can do better than that. But among the bad was some very good movements. Hope next time is our turn to get the first price too.