Aloitetaan siitä merkkipäivästä.

Tämä tyyppi täytti tänään 8 kk. Iso lapsi siis jo. Onnea kaikille sisaruksillekin! Juhlapäivää sankaritar vietti autossa, sillä se sai tulla seuraneidiksi Haminaan.

Nimittäin tällä tyypillä oli tänään toko-koe. Metsästimme jälleen ties kuinka monennen kakkostuloksen ja koiran emäntä alkaa olla turhautunut naisihminen.

Tässä taas raporttia:

paikallamakuu 6 (!!!)
Annoin toisen käskyn maahan menoon ihan turhaan, mutta minusta näytti, että se jäi puolimatkaan - eikä sitten jäänytkään. Ylösnousuun tarvittiin kaksi käskyä eli neljä pistettä kertaa kolme tästä veks. Saaga makasi hienosti koko paikallamakuun.

seuraaminen taluttimetta 8
Pientä huuhailua, mutta minusta ihan hyvä suoritus. Tuomari oli tässä aika tiukka.

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 9
Kai tuomarin mielestä meni vähän hitaasti maahan, sillä muuten oikein hyvä suoritus.

Luoksetulo 5
Saaga teki läpijuoksun eikä tehnyt elettäkään pysähtyäkseen. Se ei sinänsä jaksa harmittaa, kun niin monen tepsutteluluoksetulon jälkeen Saaga lähti tulemaan tosi vauhdikkaasti.

Seisominen seuraamisen yhteydessä 7,5
Saaga häiriintyi rapisevasta kehänauhasta ja kääntyi taakseen mennessäni sivuttain.

Noutaminen 8
Lähti vauhdikkaasti, palasi vauhdikkaasti (Pitiköhän käskeä kaksi kertaa istumaan, kun muuta ei tule mieleen?) Vauhti oli hieno juttu.

Kauko-ohjaus 7,5
Maahan meno vähän hidas, kaksi käskyä istumaan nousuun.

Estehyppy 8
Saaga kolautti estettä palatessaan.

Kokonaisvaikutelma 8 johtuen siitä, että muutaman kerran haukahti.

Yhteispisteen 144. Pienestä on kiinni meidän ykköstulos edelleen. Meillä on tämän vuoden puolella vielä 2 tokokisaa. Mikäli koularia ei tule, unohdan koko jutun ja alan täysiä treenata voittajaluokan liikkeitä.

Saaga kuumuu aika hyvin toko-kisan aikana. Ennen kisaa se aina haistelee hirveästi. Saman olen huomannut tapahtuvan ennen agilitykisaa. Kumpaahan se rauhoittelee - minua vai itseään? Mitenhän minun tähän pitäisi suhtautua?

Sitten eilisiin agilitykisoihin. Eka rata oli Marja Lahikaisen. Hiukan hankalia kuvioita, jotka tuottivat minulle ohjausongelmia, sillä Saaga oli jo sangen vauhdikas ja minä ohjauksessa myöhässä. Hylky tuli.

Toinen agilityrata oli Seppo Savikon. Saaga teki rökäleloikan puomilta ja ehti matkan varrella pompata kättäni tavoitellen todella monta kertaa. Tuloksena oli vitonen ja muutama sekunti yliaikaa.

Hyppyrata oli myös Savikon. Unohdin ohjata koiraa loppusuoran alkupäässä ja se ajoi yhden hypyn ohi. Tulos vitonen ja kolme sekkaa yliaikaa. Jos olisin ohjannut paremmin, olisi nollatulos ollut tältä radalta mahdollinen.

Mikä parasta, Saaga starttasi kaikille radoille laukalla ja vauhtikin oli jo paljon parempi. Yhteistyömme kesän katastrofien jälkeen on vielä vaiheessa, mutta treenataan treenataan. Polvi hidastaa aika lailla vauhtiani, mutta sille ei tällä hetkellä voi mitään.  Ensi viikonloppuna ei kisata mitään lajia vaan meillä on Lintukodossa kahden päivän agilityleiri. Odotan innolla!

----------

Friida is 8 months today. She is a big girl! She celebrated this day in the car, because I took her with me and Saaga to an obedience competition. We got the 2nd prize again. Small mistakes, but they took so many points, that the firs prize was out of reach.
Yesterday we were in Mikkeli. There were three agilty competition. Saaga was much faster than during the summer. I was so happy about that. The last course was near a clear run. Next weekend there are no competitons of any kind. We have agilitytraining whole weekend. Interesting!