Työt alkoivat maanantaina. Saagalandian otukset ovat viettäneet päivää keskenään. Juuri kun kotiin tullessani eilen ajattelin, että hyvin on mennyt, havaitsin Friidan syöneen yhden lipaston nupin. No okei, se oli sen jo muinoin aloittanutkin eli rikkihän se oli, mutta tämä osoitti, että riiviö on vielä talossamme. Muovinupit laitettiin tilalle. Ne ovat kestäneet hyvin niissä kohdissa,joihin keväällä laitettiin muovinen otin pureksitun tilalle. Ovat vissiin liian kovia nautittavaksi. Yhdet pissat eilen ja tänään yhdet kakat ovat löytyneet lattialta.( Torttu paljastui myöhemmin Elsan leipomaksi - maha sekaisin toisella.)  Eli nuori neiti totuttelee vielä uuteen elämänrytmiin. Koko kesänhän se on ollut ihan sisäsiisti. Mutta varmaan tämä tästä.

Maanantaina treenattiin Saagan kanssa agilitya. Edelleen lisää vauhtia kaivataan, vaikka ei Saaga enää ravaakaan. Mutta juoksuista on vasta kohta se kaksi kuukautta täysi, eli kuviteltu raskaus on vielä kesken, joten elän toivossa, että kunhan hormonivaihe on ohi, vauhti tulee takaisin. Trimmasin siltä eilen turkin ihan lyhyeksi, koska viikonloppuna kisataan ja kuumaa on luvassa. En tiedä, auttaako, mutta katsotaan. Tukkaa jätin vähän päähän, mutta koska tyyppi näyttää ihan bedlingtoninterrierille - minä ja minun muotoilutaitoni -, taidan ajaa pääkarvat kokonaan pois. Häntätupsu sentään on jäljellä! Se hyvä puoli oli vähän hitaammassa vauhdissa, että sain harjoiteltua takaaohjaamista ja koirakin ehti olla kuulolla.

Friidalla piti olla eilen agilitytreenit Kouvolassa, mutta kouluttaja oli kipeä, joten ei päästykään. Tänään sitten mentiin kaksistaan kentälle keppitreeneihin. Tällä kertaa en laittanut targetlaitetta maahan vaan tarjosin palkaksi palloa. Naksutin läpimenon. Pallo oli alussa ihan liikaa kierroksia nostattava, joten neiti vain singahteli sinne tänne. Mutta saatiin oikeitakin suorituksia, kun Friida tajusi, ettei pallo lennä tuosta noin vain. Toistoja tuli ehkä turhankin monta, mutta hyvin koiran pää kesti ja loppua kohti alkoi jo sujua ihan mainiosti. Ja pallopalkka riitti koko ajan, mikä on ihan huippujuttu. Ostin taannoin narupallon, jossa pallo-osa on pehmeämpää kumia. Se on Friidan - ja Saagankin -mieleen. Tosin Friida mielellään nykii sitä narupäätä myös. Jos ehdin, menemme huomenna taas kepukoita harjoittelemaan. Olisi kiva saada jo toinenkin pari kehiin, mutta en ota sitä, ennenkuin sisäänmeno ensimmäisestä on varmempi.

Illalla oli minulla alo/avo-tokoryhmän vetovuoro. Otin Saagan mukaan ja lähdettiin vähän etuajassa. Tehtiin pitkästä pitkästä aikaa ruutu. Ja kas! Onnistui oikein hyvin siihen asti, mihin ollaan treenattu, eli seisaalleen pysähtymiseen ruutuun. Pitää ruveta kehittelemään jatkoa. Paikallamakuun se teki myös. Käskytin piilosta muita ja ihan hyvin Saaga pysyi paikallaan. Hyppy sujui lennokkaasti, joskin välillä tarvittiin kaksi käskyä lähtöön. Onneksi huomenna on meidän ryhmän tokotreenit, joten varmaan saadaan käskytettyä treeniä, joka on tärkeää kisoja ajatellen.