Piirimestaruuskisat olivat ja menivät. Meidän osaltamme hyvin hylkyisästi - eivätkä edes olleet hyviä hylkyjä. Saagassa oli kyllä hyvin vauhtia ja ehkä radoistamme kertoo jotain se, että useampikin henkilö totesi Saagalla olleen radalla todella hauskaa. Hmmm!  Olihan siellä muutama koiran päättämä vapaavalintainenkin kuvio, mutta myös erinäistä kehnoa ohjausta mukana. Ratapiirrokset muistelin vasta eilen, joten eivät ehkä ihan vastaa ratoja, mutta ainakin sinne päin ovat.

Ensin agilityrata:

Tuo alkukuvio oli tuhoisa erittäin monelle koirakolle, myös meille. Sillä mihin epätarkalla ohjauksella koiran nopesti saakaan? No putkeenpa hyvinkin. Kontaktit Saaga teki roiskien. Se meni kyllä kontaktialueelle, mutta on-off-asennosta ei ollut puhettakaan. Loppusuora oli hieno. Kepit jouduttiin aloittamaan kahdesti, mutta muuten kohtuullinen rata monessa kohdassa.

Hyppyrata oli helpohko, mutta niin vain sössittiin sekin.

En oikein ymmärrä miksi, mutta juuri ennen hyppyä kahdeksan (jossa minä olin hypyn oikealla puolella rintamasuunta kohti hyppyä), Saaga kääntyi 90 astetta ja ponkaisi putken väärään päähän. Kepeille meno takaa ohjaten ja leikaten sujui hienosti, mutta vaikka vedin keppien jälkeen, niin en riittävästi, sillä Saaga meni taas väärään päähän putkea. Hypyltä 14 se loikkasi hypylle 17 - ja sitä rataa. Loppusuora putkelta eteenpäin sujui taas hyvin irroten. En ole yhtään ylpeä radoista. Mutta olihan Saagalla runsaasti vauhtia  ja se nautti kyllä täysin siemauksin koko ajan tekemisestä. Sen sille suo kesän tuskien taivalten jälkeen.

Häntä kaarelle ja menoksi seuraaviin koitoksiin, sanoo Saaga.

---ja nauraa.

Tänään käytiin päivällä kenttäriehulla. Seuraa kavalkadi nimeltä

ASENTOJA JA ILMEITÄ

Kun Assi kurmuttaa Friidaa, Saaga haukkaa Assia korvasta.

Ja siitähän seuraa selvästi kiroilua. Saagan ilme on aika pöyristynyt. Sehän ei koskaan kiroile.

Kivaa oli ja niin kuuma tuli, että kielet meinaavat tippua.

Illansuussa lähdettiin sitten Friidan kanssa kouluun. Tokon kisapentukurssi alkoi tänään ja jatkuu joka toinen viikko vuoden ajan. Tavoitteena on saada pikkuneiti kisakuntoon. Äitinsä Saaga aloitti kisapentukurssinsa kolmikuisena ja oli tosi hyvä pikkupentu. Tytär on jo iso lotjake, mutta pennun herneaivot silläkin on. Intoa ja jaksamista kyllä riitti koko koulutunnin ajan.

Saija antaa ohjeita ryhmäläisille.

Lopuksi otettiin luokkakuva. Saksanpaimenkoira Roi, beauceron Oiva, Friida, lyhytkarvainen pyreneidenpaimenkoira Foca ja sheltti Inkki. Kuvasta puuttuu bordercollie Xena ja mahdollisesti joku muukin ryhmäläinen. Eikö olekin lahjakkaan näköistä joukkoa?

Kutsu polvileikkaukseen saapui tänään. Leikkaus on lokakuun lopussa. HYVÄ!

------------

Our agilitycompetitions last weekend didn't go very well. The track pictures are above.

Today the dogs were playing again on the field and the series of photos is called Positions and gestures - or something like that.

Friida started her obedience class for puppies today. The goal is to teach her so well that we can go to obedience test next year. We'll see how that goes.