Torstaina toko-treeneissä aukesi, miksi Saaga kisoissa tekee niin paljon kehnompaa tulosta kuin treeneissä koskaan. Nääs Saija teetti meille kisanomaista harjoitusta, jossa  palkkaa annettiin vasta useamman liikkeen jälkeen. Siis herkkuja. Kehuja toki oli tarjolla. Ja Saagahan kuumui, sillä sen mielestä hyvä-sana on ihan hanurista. Kolmannessa liikkeessä se jätti homman puolitiehen ja komensi. Pakotin sen tekemään liikkeen loppuun ja vielä uudestaankin pari kertaa, ennenkuin palkkasin hyvin. Lamppu syttyi tähän tyhmään päähän vihdoin ja viimein. Kas, treeneissä olen toki vaatinut hyvää suoritusta liikkeestä ja ennekuin palkkaa saa, pitää tehdä liike kunnolla. Vaan enpä ole älynnyt teettää useampaa liikettä peräjälkeen. Ja tässä on tulos! Kuumuva, komentava koira!

Siispä kun tänään mentiin Kotkan Kivan toko-kokeisiin,osasin oikeastaa odottaa, mitä tuleman pitää. Koira siis näytti keskisormea useamman kuin yhden kerran.  (Kuvaajana kamerani kanssa toimi Paakkasen Kati. Kiitos paljon Katille.)

Paikallamakuu 10

Saaga meni hyvin maahan ja makasi hienosti. Vaadittiin kuitenkin kaksi käskyä ylösnousuun, mutta tuomari  Tommi Varis ei tätä huomannut. Siispä kymppi, vaikka oikeasti kasi. En mennyt korjaamaan tuomarin pisteitä.

Seuraaminen taluttimetta 8

Paikoittain jätätti, paikoittain vähän väljää,mutta pääosin aika kelpo suoritus.

Liikkeestä maahan meno 0 !!!

Vaikka lähdin rivakkaa tahtia, Saaga ennakoi, että kohta pysähdytään. Se jäi seisomaan ties kuinka kauas taakse, ja meni vasta toisella käskyllä maahan.

Kyllä se nyt makaa niin hienosti, kun on liikkeen nollannut.

Ja hyvin kestää takana käynninkin. Ohjaajan ajatukset voi kukin arvata. Saaga ei noussut ekalla käskyllä edes ylös, joka myös kertoo palkan puutteesta.

Luoksetulo 7

Saaga lähti sopivalla laukalla, mutta pysähtyi vähän hitaasti. Pysähtymisen jälkeen jatkoi laukalla luokseni. Sinänsä aika hyvä suoritus kuitenkin.

Loppuperusasento oli ihan hyvä.

Seisominen seuraamisen yhteydessä 8

Saaga seurasi ja seisahtui tosi hyvin. Mutta vaati kaksi käskyä istuakseen sivulle.

Kyl hää sitten näin dramaattisesti lyykähtää, kun uudestaan painokkaasti käsketään.

Noutaminen 7,5

Lähti rivakalla laukalla hakemaan, palasi kapulaa pyöritellen ravilla kuin sirkushevonen:"Näkeeks kaikki, kun minä kannan tätä kapulaa?"

Vähän showkoiran eleitä tässäkin sivulletulossa.

Kauko-ohjaus 6 (ja tästä liikkeestä ollaan kymppejä vedelty parissa edellisessä kisassa!!!)

Tarvittiin kaksi käskyä ensimmäiseen istumiseen ja kaksi käskyä viimeiseen perusasentoon. Itse suoritus oli muuten hyvä.

Eka maahan meno oli nopea ja napakka.

Estehyppy 9

Liekö viimeinen perusasento ollut vähän vino tai jotain. En muista, mikä tässä pisteen vei.

Kokonaisvaikutelma 8 (koska Saaga välillä haukahteli vaativasti) ja kokonaispisteet 142  eli juuri ja juuri kakkostulos. Ihan hirmuisesti ottaa päähän tämä kakkostulosten määrä, kun koira oikeasti osaa liikkeet, mutta pakko on hyväksyä, että treenaamisessamme on jätetty jotain olennaista tekemättä, josta tämä johtuu.

Tämän kisan jälkeen jätämme TK2-koulutustunnuksen metsästyksen ja siirrymme treenaamaan voittajaluokan liikkeitä. Saaga osaa jo hyvin ruutua ja tunnariakin ollaan aloitettu. Voi- seuraamista ollaan myös tehty. Seuraava kisa, johon menemme tulee olemaan voittajaluokan kisa sitten joskus hamassa tulevaisuudessa. Avoin luokka riitti nyt meille. Kisanomaisuus ja vaatimustason nosto Saagalle tulevat myös olemaan tärkeässä merkityksessä.

Huomenna ajellaan Purina-areenalle kisaamaan agilitya. Tuloksia toivotaan, edes jonkinlaisia.

---------

We were in an obedience competition here in Kotka. Again Saaga didn't do as well as she really can. I have realized that her poor performances happen, because she doesn´t get treats between the tasks. Now we have to train  like we were in a competition and she will be rewarded irregualry and after several  tasks. Now she starts to do poorly and starts to bark to me like she would like to order me to give her some goodies, This will finish, Now we will start to excercise the winner class tasks and the next time we will pariticipate in a competition it will be a winner class compeition. But it will take time.