Loman alkajaisiksi mentiin lauantaina (kuvissa on väärä päivämäärä)  kisaamaan Kirkkonummelle. Tuomarina toimi Anne Viitanen. Olin ilmoittautunut kolmelle radalle, mutta koska aikataulu oli myöhäinen - ja oli vielä myöhässä perille tultuamme - päätin, että kisataan vain kaksi rataa. Ja hyvä niin.

Ensimmäisen radan profiili on tässä:

Meillä tuli perinteinen hylky jo tuossa puomin jälkeisessä putkessa, kun Saaga lukitsi väärän pään, vaikka yritin viedä toiseen.  Hypyltä 6 vienti seiskahypylle oli tosi hankala. Koira piti odottaa putkelta pois ja kääntää kutoselle, jolloin olin armotta myöhässä seiskalle viennissä. Tuollaista kuviota pitää kyllä vielä treenata kovasti. Hirveän monelle tuli hylky ysiltä kympille viedessä, kun koira meni kymppihypyn väärältä puolelta. Vaan se kohta klaarattiin Saagan kanssa oikein hienosti. Loppu meni ihan mukavasti, vaikka Saaga sortikin okserin. En muistanut käskyttää oikealla sanalla siinä kohdassa. Hylystä huolimatta Saaga oli kyllä hyvin kuulolla putkea lukuunottamatta. Kontakteilla se ei kummallakaan radalla pysähtynyt, mikä tietää töitä tulevaisuudessa.

Rata kaksi olikin sitten Saagan sirkusesitys. Se oli ihan liian vaikea meille molemmille - ja hylkyjä sateli suurimmalle osalle kisaajista, eli oli se vaativa muillekin. Saaga kuumui aivan älyttömästi ja teki omia ratkaisuja minua kuuntelematta tämän tästä.  Tältä näytti rata:

Ensimmäinen hirvitys oli kääntö kepeille puomin edestä. Yllättäen sain koiran käännettyä, tosin se meni toiseen väliin kepeille, mutta kuitenkin. Tietenkään en saanut sitä kääntymään oikeaan päähän putkea kohdassa 6, joten siinä jo hylky räpsähti. A ja keinu olivat todella lähekkäin, mutta sain Saagan kääntymään keinulle. Kohta 11 -12 oli ihan liian vaikea vietävä varsinkin, kun Saaga oli jo karannut keinulta. Hypyltä 15 Saaga yllättäen pomppasikin puomille, vaikka juoksulinjamme oli suoraan putken päätä kohti. Puomilta se ei kääntynytkään putkeen vaan teki hypyt 1 ja 2. Eli ihan huuhaa-rata.  Mutta tulipahan ajettua kehä 3 melkein päästä päähän kaksi kertaa. Ja onneksi oli loma vasta alussa.

Maanantaina lähdettiin Lappeenrantaan vanhempiani tapaamaan. Käytiin myös tutustumassa lähellä olevaan uuteen koirapuistoon. Friidalla ja Franklinilla oli siellä treffit illansuussa, mutta kun oli jo hämärää, kuvia ei voinut ottaa. Hauskaa sisaruksilla kyllä riitti. Franklin on jo ohittanut painossa ja korkeudessa Friidan ja on alkanut miehistyä. Hauska pari!

Tiistaina käytiin puistossa koko koirajoukon kanssa.

Puisto on aika suuri. Tai siis isojen koirien osasto on. Pienten koirien alueelle oli yllttävän pieni aitaus jätetty. Meidän tyypeillä meni homma enemmän haisteluksi.

Ainoastaan Friida olisi ollut energisellä tuulella - niinkuin yleensäkin.

Pomp -

-pomp-

- eikä kukaan leiki kukkaistytön kanssa. Pöh!

Assi oli tosi vaisu. Liekö se jotenkin nitkauttanut selkäänsä tai jotain, koska se ei ruvennut juoksemaan ja liikkuminenkin oli vähän jäykempää.

Saaga sopii niin hienosti ruskalehtien keskelle punanenineen.

Keppileikkejä sentään Saaga ja Friida saivat aikaan.

Elsa kulki tyytyväisenä omia polkujaan puistossa ja haisteli ihania tuoksuja.

Iltapäivällä lähdettiin kohti kotia. Kiitos äidille ja isälle vieraanvaraisuudesta - ja isälle koiraherkuista. 

Hain kotimatkalla apteekista kipulääkettä ja annoin Assille napin varan vuoksi. Isot koirat jäivät kotiin ja suuntasimme vielä illlan suussa Friidan kanssa Kouvolaan agilitytreeneihin. Teemana oli takaakierto. Ja sekös sujui hienosti ja vauhdikkaasti. Tehtiin oikein rataakin viiden sentin rimoilla ja minimuurilla. Sähäkkää oli meno Friidalla.

Tällainen oli Friidan rata:

Hieno lomasää vaihtui treenien aikana kamalaksi kaatosateeksi. Ällöttävää ajella pimeässä sadesäällä, vaan kotiin päästiin kunnialla. Ja vielä on lomaa jäljellä. Ihanaa!

------

On saturday we were in Kirkkonummi in agiltiy competitions with Saaga. The result was two disqualifications,  but the tracks were quite difficult too.

On monday we travelled to Lappeenranta to my parents. There was a new dog park near their home and we visited there a few times. A nice place.

On tuesday Friida had her agility training and she was so good. The track is the pink one above. And there are still some holidays left. Yippee!