Hiphei, syysloma on alkanut!

Loma on koko viikon mittainen ja joukkoon mahtuu agilitykilpailua, koirauintia, treenejä, huovutuskurssia, Lappeenrannan matkaa ja silleen. Eli oikea lomatempo päällänsä. Sitten menen neljäksi päiväksi töihin ja kahden viikon päästä on polvioperaatio. Siitä paukahtaakin sellainen loma, että minun leukani loksahti auki, kun kuulin sen. Kolme kuukautta! Jösses! Vaan niin minulle kerrottiin, että kun jalan jänteestä rakennetaan uusi eturistiside, se on kuuden viikon päästä heikoimmillaan ja varoa pitää. Kolmen kuukauden aikana pitää koipea kuntouttaa jumpalla säännöllisesti. Sauvoilla kuljen jonkin aikaa, mutta onneksi jalalla saa silloinkin varata maahan. Koirien aamu- ja iltapissat sujuvat vyön kanssa, kun vähän treenataan. Minnin nuorempi emäntä lupasi käydä koirat päivälenkittämässä ja heti, kun auton rattiin pääsen, vien itse niitä juoksemaan kentälle pari kertaa päivässä. Polvea ei saa taivuttaa yli 90 astetta, mutta eipä se ole sen enempää nytkään taipunut. Motivaatio kuntoutumiseen on korkea ja tämä kaamosaika paras aika pitää taukoa agilitysta. Keväällä sitten toivottavasti entistä ehompana jatketaan. Mutta kolme kuukautta!! Suorastaan iski huono omatunto, kun tiedän, ettei työhöni sijaista saada, mutta kai ne tohtorit tietävät, mitä määräävät.

Onneksi tämä koirasakki hoitaa oman ja varsinkin Friidan riekutuksen erittäin kiitettävästi. Saaga ja Assi riehuvat vuorotellen Friidan kanssa. Kun toinen lopettaa, toinen ottaa vetovuoron ja nuorimmainen on aivan autuas, kun saa juosta ja juosta ja juosta. Sillä ei duracell tunnu loppuvan ikinäkoskaanmilloinkaan. Ja hauskaa on kaikilla, niinkuin kuvista näkyy.

Ja lapsi juoksee - ja juoksee - ja juoksee - ja muuten LUJAA!

Tänään oli ensimmäistä kertaa lunta maassa aamulla. Mutta onneksi pääteillä ei ollut liukasta ja kunnialla pääsin töihin ja töiden jälkeen renkaan vaihtoon. Nyt ovat talvirenkaat rellun alla, joten sen suhteen voi olla huoleton.

---------

My autumn vaccation started today. Several acitivities will happen during the next week, but we started today by going to the field to run and play. Friida is so happy if somebody chases her. Saaga and Assi take turns. When Saaga don¨t wan to chase anymore, Assi will run after Friida and when Assi wants to pause, Saaga will go after her daughter. And Friida loves every minute of it. Today we had the firs snow on the ground but in the afternoon it had melted away. The wind was very cold.