Aamuiset tokottelut ovat jatkuneet Saagan kanssa. Muille ruokakupit eteen keittiössä ja Saagan ynnä kuppinsa kanssa marssitaan portin taakse olkkariin. Kuppi pöydälle ja treenaamaan. Alku sujuu aina hienosti ja vauhdikkaasti - kunnes Saaga salamana on ylivirittyneessä tilassa, tarjoilee yhtä ja toista ylimääräistä liikettä eikä malta keskittyä kunnolla, kun odottaa vain ruokakuppipalkkaansa. Esimerkiksi tänä aamuna treenasimme liikkeestä seisomista. Joka jumalan kerta neiti täräytti kankkunsa kanveesiin, vaikka aina istumisen jälkeen kävin nostamassa perän ylös ja sanoin painokkaasti seiso. Ja kyllähän siis se osaa tämän liikkeen. Mutta ei pysty ei kykene, kun ruokakuppi niin houkuttelevasti pöydän päällä  kutsuisi. No, mentiinpä pois olkkarista ja kuppi jäi pöydälle portin taakse. Laittelin rauhassa kahvit tippumaan, ja odottelin hetken aikaa. Sitten mentiin taas olkkariin. Ja kas, muisti oli palannut. Jo ensi käskystä Saaga jäi seisomaan. Kehuin ja tehtiin uudestaan. Ja uudestaan. Ja uudestaan. Lopulta ruokakuppi laskettiin lattialle ja Saaga ryhtyi imuroimaan sisältöä.  Välillä homma toimii paremmin, vaikka kuumuminen on joka kerta tapahtuva ilmiö. Sitä minä vain mietin, että vieläkö tässä on hormonien vaikutusta, vai onko Saaga aikuistuessaan kehittänyt itselleen tällaiset kierroksen nostot.

Sen näemme pian. Huomenna nimittäin on Saagan sterilointileikkaus. Munasarjat ja kohtu poistetaan, joten good bye hormonit ja good bye juoksut. Todella mielenkiintoista nähdä, onko toimenpiteellä mitään vaikutusta Saagan luonteeseen tai harrastuskoirapiirteisiin tai tuohon kuumumiseen. Elsa ja Assi olivat molemmat muinaisten leikkauksiensa jälkeen aivan samanlaisia kuin ennenkin. Katsotaan, miten äitikän laita on. Sen tiedän jo etukäteen, että painoa pitää seurata ja ruokamääriä myös. Toivotaan, että kaikki menee hyvin huomenna.

-----------

I have trained obedience with Saaga in the mornings. She becomes so excited and does different wrong things, because she wants her reward - her food portion that waits on the living room table. Today she had totally forgotten how to stop when I say so. She sat every time. But when she didn´t get her meal, she suddenly remembered the command "stand" and stopped. Several times. Just then she got her food bowl.

Tomorrow Saaga will have an operation in which her uterus and her ovaries will be taken away. It will be seen how this will effect to her.  Hope everything will go well.

--------

Eilen nähtiin sisko Freesia ohimennen. Hän oli käynyt kauneushoitolassa ajatattamassa kuononsa lyhyeksi ja oli niin tyttömäinen, että. Samanlaisia pomppuloikkahyppyotuksia ovat molemmat siskokset, vaikka kuvassa lahjusten voimalla istuvatkin.

On ne söpöjä!