Aloitettaiskos Assista? Olen tullut siihen tulokseen, että sen toisessa etujalassa on nivelrikkoa. Olenkin alkanut syöttää sille säännöllisesti Arthro Balance-niveltenhoitoainetta. Assihan on koira, joka ei irti ollessaan lönkyttele vaan se on täynnä turboahdettua voimaa, kun se kiitää milloin kenenkin perässä moottori murahdellen kiihkosta. Nivelrikko ja turbo ovat vähän huono yhdistelmä, sillä silloin tällöin käy haavereita. Toissapäivänä taas jossain kohtaa jalka muljahti, ja Assi rupesi ontumaan. Vielä se yritti muutaman spurtin ottaa, mutta ymmärsi itsekin, että ei pysty eikä kykene. Niinpä se ihan itse päätti mennä auton paksiin muita odottamaan. Fiksu likka! Eilen kun jalka oli kipeimmillään, pidettiin sitten huilipäivä eikä Assi päässyt pitkille lenkeille eikä missään nimessä juoksemaan. Muljahdusten ainoa hyvä puoli on, että ne ainakin tähän mennessä ovat menneet nopeasti ohi. Tänään oli jalka jo sangen ok. Voitte siis arvata Assin autuaan mielentilan, kun se pääsi kentälle juoksemaan ja kentällä oli LUNTA!

Nam, se teki niin hyvää!

Ja sitten turbo käyntiin ja menoksi. 

Toinen puhkua ja energiaa pullollaan oleva otus, nimittäin Saaga, sai tänään vähän purkaa energiaa, vaikkei ohjeiden mukaan vielä saisikaan mennä kuin hihnalenkkiä. Mutta päätin, että nyt hoidetaan myös mielenrauhaa ja siksi hetkeksi koitti koiralle vapaus JUOSTA!

Pois tieltä ipana. Nyt irtoo!

Kuuluiko sana, RÄYH!

Ah tätä onnea!

Juokse Elsa sinäkin. Tää on ihanaa!

Elsakin muutaman pompahduksen kuuliaisesti otti.

Lallallaa, mä kiidän, mä kiidän, mä kiidän!!!

Jes! Se tuli tarpeeseen!

Saaga laitettiin autoon ja muut jatkoivat vielä hetken riekkujaan.

Sitten vaikka Elsa.

Elsa on ollut pari päivää ihan mahdoton teputtelija. Minä olen kuljettanut sitä ulkona ja antanut ruokaa ja miettinyt, mikä ihme koiraa vaivaa. Yö sujui hyvin. Ainakaan en teputteluihin herännyt. On se niin viheliäistä, kun toinen ei osaa puhua. Jos sillä on pissahätä, se tepsuttelee viereen ja pihisee. Jos kakattaa, sama juttu. Jos on nälkä - ja nykyään Elsa syö jopa kolmekin kertaa päivässä - teputtelua ja pihinää tulee. Kun kaikki edellämainitut oli hoidettu, teputtelu ja pihinä jatkui silti. Rupesin miettimään, onko Elsalla virtsiitti päällä tai tulollaan. Soitin eläinlääkäriin ja onneksi sain sieltä lääkkeet, ettei viikonloppuna tarvitse jotain päivystävää metsästää ympäri lähikuntia. Josko koiran olo vähän rauhoittuisi lääkityksestä. Viedään sitten kuurin jälkeen pissanäyte, jotta selviää, onko kaikki hyvin. Ja jos Elsan rauhaton olo jatkuu, pitää alkaa tutkia enemmän. Toivotaan, että kuuri auttaa.

Elsa toivoo myös.

Sitten vielä pahnan pohjimmainen, meidän Wikileaks-Friida - tai siis oikeastaan Friidaleaks. Tyypin juoksut ovat loppuneet ja siitä on niinku tullut nuori nainen. Ja selvästi, niinkuin murkut yleensä, se ei oikein tiedä, onko se iso vai pieni. Pieni ja nöyrä se on, kun se tulee kotiin jostain, jossa se on ollut yksin. Se mielistelee etenkin Assia, ja kun Assia alkaa ärsyttää ja se mörähtää, Friida vuotaa pienet rauhoittelulirit. Yleensä osuen matolle tietenkin. Sitten se toisaalta leikkii hurjia riehuleikkejä Assin kanssa innoissaan, eikä yhtään nöyristele tai lirise. Friida on jotenkin niin yliylitsevuotavaisen kaikkea tällä hetkellä, että hohhoijaa.  Toivotaan, että vuotohana jossain vaiheessa taas loppuu, kun hormonitasapaino löytyy. Saaga oli erittäin paljon täyspäisempi tuossa iässä - ainakin muistaakseni. Mutta Friida onkin paljon pehmeämpi ainakin tällä hetkellä.

Käytiin tänään taas keppejä treenailemassa Friidan kanssa. Ne ovat melko vauhdikkaat, mutta seuramme surkeankuntoiset verkot vähän häiritsevät Friidaa. Siitä irtoaisi vielä paljon enemmänkin. Puomista tuli taas sen suosikki. Tein niin, että menin sivussa olevan hypyn taakse, kun se meni itsenäisesti on-off -asentoon ja kutsuin hypylle. Ekalla kerralla Friida tuli alas puomin eteen seisomaan, mutta toisella kerralla se pysähtyi käskystä ja odotti kutsua.  Tehtiin vielä sarja, johon kuului useampi hyppy, pakkovalssi ja useampi putkeen lähetys. Friida on sähäkkä plikka ja minulle tulee siitä kyllä haaste. Kiva oli sen kanssa tehdä  treeniä. Eläinlääkärillä punnitsin tämän suuren pienen tytön, ja elopainoa oli 19,8 kiloa. Hoikka tyttö!

Friidallakin oli kentällä hauskaa.

Kukkia äidille!

Lopuksi hyppy Assin yli.

Nyt vetäydymme viikonlopun aloitukseen. Maanantaina alkavat työt. Saapihan nähdä, mitä polvi tykkää.

-----------

We all enjoyed snow today. Assi especially, because she had had only short walks, because her front leg was ill. Today it was well again and she loved to roll on the snow.  I let Saaga run a little too, because she was so full of energy. Elsa didn´t run much. She`s got urethritis and our vet gave her some antibiotics to cure her.