Otsikko kertoo lyhykäisesti eilisen ja tämän päivän tiivistelmän.

Aloitetaan piirakoista ja pennuista. Menin nimittäin Tajmadoraan piirakkabileisiin ja vein itse myös yhden piiraan mukaan. Porukalla herkuteltiin suolaisilla ja makeilla piirakoilla - ja välillä ihailtiin pentusia, jotka ovat jo kaksiviikkoisia ja joilla ovat silmät aukeamassa. Söpöjä ja mustia ovat kaikki tyynni, joten ihan mahdotonta on sanoa, kuka on kuka. Mutta tässä niitä tulee, pennunpullukoita.

Hirmuista vauhtia pennut aitauksessa painelevat, jos niikseen tulee, mutta pääasiassa ne vielä nukkuvat.

Minä halusin ottaa vielä ryhmäkuvan, kun käsipareja oli paikalla. Toisesta kuvasta näkee, että pentuja alkaa jo hermostuttaa kuvien otto.

Isoja nuo tyypit jo ovat. Eikä yhtään ole pentukuumetta.

Kun menin iltamyöhällä kotiin, odotti minua tällainen näky:

Lunta?

- En se mie ollut! sanoo Assi.

Osasyyllinen on tässä. Tämä koiraneiti kaivelee poissa ollessani sänkyni peitot myttyyn ja kun oli paljastunut untuvatyyny, Friida oli sitten joutessaan repinyt siihen suuren reiän, josta oli tuprunnut pieniä untuvia yltympäriinsä, myös koirien päälle, niinkuin kuvasta näkyy. Paljon painokelvottomia sanoja saatoin lausua, Friidasta lupasin tehdä rukkaset heti ensi tilassa, ja sitten tyypit keittiöön portin taakse. Yömyöhällä emäntä imureerasi lattioita ja puisteli petivaatteita. Ympärillä leijaili pieniä valkoisia untuvia - ja tulee leijailemaan varmaan lähimmät puoli vuotta.

Kun sitten aamupäivällä lähdin kampaajalle, virittelin sängyn päälle tuoleja, ettei kukaan uudestaan pengo päiväpeittoa pois päältä. Kaikki kompostikehikot olivat paikoillaan ja uusimman reiän kohdalle laitoin pyykkilaudan. Tämä on oveluuskilpailu, jonka olen päättänyt voittaa. Kampaaja-Maaritia ihan hiukan huvitti tyynytarina. Kesken hiustenpesun soi kännykkä - ja siitä puhelusta tuli todella hyvä mieli. Marika-eläinlääkäri soitti Elsan verikokeiden tulokset. Toinen munuaisarvo oli ennallaan eikä ollut lähtenyt nousuun, joskin on edelleen hiukan yli sallitun. Urea-arvo oli laskenut normaaliksi. Eli vähäproteiininen ruokavalio puree ja Elsalla ei ole mitään hätää.  Ihanaa! Seuraavan kerran verta otetaan vasta syksyllä, ellei jotain muutosta Elsan olossa tapahdu. Pidetään peukkuja, että vanha tyttö on voimissaan vielä pitkään.

Iltapäivällä lähdettiin Kristiinan ja villakoira Friscon kanssa Hyvinkäälle uimaan. Minulla olivat mukana Saaga ja Friida. Friidasta on kehittynyt jo oikein hyvä uimari ja innolla se polskii menemään. Saaga piti pakottaa altaaseen hihnan kanssa, mutta kun sen sai rampille, se lähti uimaan eikä ollut yhtään stressatun näköinen. Tyyli on hyvä ja rauhallinen. Mutta lähtö on sen mielestä ällöä.  Kuvia tässä uimareista:

Frisco menee jo tosi itsenäisesti, kun sille heittää lelua. Se jopa noukkii lelun veden alta.

Meidän kuikelo katselee, kun Frisco lähtee menemään -

- ja syöksyy perään.

Saaga ui omaan tahtiinsa.

Sitten heitin Friidalle veteen renkaan.

Spläsh! Ei haittaa, vaikka pää menee veden alle.

No kato, tuollahan se rengas on.

Meidän noutaja. Tämä tyttö voi jonain päivänä päästä taippareihinkin.

Vaikka reissulla välillä satelikin lunta, ei onneksi ollut ihan kammo keli eikä minun tarvinnut kuin olla kyydissä. Mikäs sen mukavampaa.

Huomenna treenataan tokoa.

---------

Yesterday I went to see kennel Tajmadoran´s two week old puppies. Their eyes are opening and they are very cute babies. When I came home, I was very upset, because Friida had torn a feather pillow and all the small white feathers were all around the rooms. It took quite a while to clean the stuff with the vacuum cleaner. I am certain that after six months I find still some feathers here.

Today I got Elsa´s blood results. The low-protein diet has been good  for her and her kidney values were much better now. I was so happy about that.

In the afternoon I took Friida and Saaga to Hyvinkää Dog Spa with my friend and her poodle Frisco. Friida is very good swimmer. Saaga is a bit reluctant to go to the pool. So I have her in the leash. But once she is in the pool, she swims very well too. But Friida is the best!