Eilen oli oman seuran möllikisat. Olin siirtänyt vetämääni toko-ryhmää puolta tuntia aiemmaksi, että ehtisin kisailemaan, mutta ei olisi kyllä tarvinnut. Kisoissa saivat myö kilpailevat tehdä mölliradan ja halukkaat vielä uusia sen, joten ennenkuin kilpaileviin päästiin, oli kello jo pitkälle yli seitsemän. Kilpailuluokat alkoivat mineistä, ja joka luokan jälkeen saivat myös halukkaat kilpailevat uusia radan. Kun maksit pääsivät areenalle, oli pimeys jo langennut yllemme ja kirkkaat valot valaisivat kenttää luoden varjoja eri paikkohin. Sekö lie jotenkin Saagaankin vaikuttanut, sillä se hyppäsi yllättäen puomilta kesken pois. Tehtiin puomi uudestaan. Siitä rata sitten vauhdikkaasti ja hienosti eteni. Pari rimaa putosi liian tiukan ohjauskäännöksen takia. Kontaktit olivat oikein hyvät. Kepeille Saaga oikein syöksyi ja teki ne vauhdikkaasti. Olin oikein tyytyväinen koiraan.

Friidalle iski mörkökausi. Pimeyden keskellä kulkevat ihmishahmot ja kirkkaat valot saivat sen epävarmaksi. Se teki radan huonosti keskittyen ja ympäristöä pälyillen. Niinpä mentiin heti kohta uusintaan. Silloin rata kulki paljon paremmin. Kontaktit olivat erittäin hyvät. Kepeillä tuli yksi välin ohitus, joten korjattiin kepit. Mutta kaiken kaikkiaan olin oikein tyytyväinen saadessani tehdä radan uudestaan ja Friidan päästessä toisella kerralla mörköilyn yli.

Assilla oli yöllä maha sekaisin, joten rampattiin ulkona tämän tästä. Maha ei vieläkään ole kunnossa. Kun palasin äsken Saagan tokotreeneistä, oli eteisen matolla löröläjä. Annoin Assille raejuustoa ja Canicuria toiveena, että molemmat saamme rauhaisat yöunet.

Koko päivän on lorottanut vettä. Toko-treeneihin lähtiessäkin vielä jonkin verran ripsutteli. Saagan treeneissä tehtiin ensin tunnari. Maassa oli useita kapuloita sekaisin ja niiden keskelle laitettiin oma. Saaga maisteli ensin kahta, mutta sitten älysi, että se peli ei toimi vaan kannattaa haistella. Heti se löysi sitten oman ja toi minulle. Jes!

Ruudussa oli target. Ensin laitoin namin siihen ja Saaga meni reippaasti ja odotti seisoen, kun kävin palkkaamassa uudestaan. Seuraavaksi lähdimme toisesta suunnasta. Ruudussa oli tyhjä target. Saaga kävi sitä haistelemassa. haisteli myös ympäristöä, mutta palasi targetille, josta kehuin. Tästä riemastuneena Saaga otti targetlevyn suuhunsa kokonaan ja seisoi minua odottamassa. Erittäin hupaisa näky. Kun olin lähellä ruutua, Saaga pudotti levyn maahan ja laitoin siihen palkan. Sitten taas vaihdettiin suuntaa. Targetilla ei ollut namia. Saaga jäi odottamaan levylle minua tuijottaen ja riensin palkkaamaan. Viimeisestä suunnasta kaukaa lähettäessä targetilla oli nami. Kun Saaga oli hyvällä vauhdilla mennyt ruutuun, käskin sen maahan. Kävelin ruutuun palkkaamaan ja jatkoin matkaa kävelykaavion mukaan. Saaga makasi ruudussa levollisena ja lähti hyvällä laukalla tulemaan sivulle, kun huusin sitä. Näillä mennään eteenpäin.

Hyppynoutoa harjoiteltiin ohjatusti. Imatran-vaiva  eli hypyn ohitus oli jäänyt päälle, sillä Saaga meinasi ensimmäisen kerran tulla hypyn ohi, vaikka on osannut hyppynoudon jo pitkään. Huusin: Hyppy ja se kurvasi hypyn kautta luokseni. Otettiin toistoja niin, että aina kun se oli palauttamassa hypyn kautta, kehuin sitä juuri, kun se ponnisti hyppyyn. Saaga meni löysällä laukalla kapulalle ja palasi ravilla. Tämä on se ikuinen ongelma. Muuten liike on kondiksessa. Rupean nyt heittelemään kapulaa myös vinoihin paikkoihin, jotta se oppii, että aina kapula tuodaan hypyn kautta.

Metskunouto oli laiskahkoa molempiin suuntiin. Pöh!

Yksi luoksetulon stoppí tehtiin niin, että kartio oli merkkinä maassa ja sen kohdalla pysäytysliike tehtiin.  Saaga seisahtui tosi hienosti. Se lähti hyvällä laukalla, pysähtyi ja tuli suuren osan loppumatkasta myös laukalla. Olin tyytyväinen.

Kakeja ylös-maahan tein takapalkalla. Ylösnousu sujuu hienosti kauempaakin. Oikeatekniikkainen maahan meno vaatii lähellä olemista. Minä käytän seisomasta maahan- liikkeessä alas-sanaa ja istumasta maahan mennessä maahan-sanaa.

Jatkamme harjoituksia. Saija oli sitä mieltä, että Saagalla on selässä jonkin verran jumeja, ja itse olen samaa mieltä. Onneksi Saija tulee huomenna hieromaan sekä Saagan että Assin.