Eilen oli jumalainen kevätauringonpaiste. Räystäiltä tippui vettä ja lumi suli kohisten. Aah, kevät !

Meillä oli Katin ja Pason kanssa treffit eteinkin tokotarkoituksessa, mutta kun tietää herrasväki Pasofriidasen, oli viisasta antaa tyyppien purkaa energiaa roppakaupalla, jotta treenit sujuisivat keskittyneemmin. Hurjaa menoa upottavassa hangessa ja lumikasoissa saimme nähdä. Runsaasti irvistyksiä ja erilaisia ilmeitä. Pason naamavärkki on todella ilmeikäs, mutta ei Friidakaan mikään huono ole, karvaisempi naamaltaan vain.

Friida - petojen sukua- valmistautuu popsimaan pojan kitaansa ja Paso sydänjuuria myöten kauhuissaan pakenee.
No pöh! Ystävällistä ilmeilyä vain - mutta aivan huippuotos kyllä (vaikka itse sanonkin .)

Tässä jo poskilihaan ollaan kiinni käyty. Hurrrjaaa!

Vaan kyllä Pasonkin kalustosta irtoaa irvistys, kun sille päälle sattuu.

Raju taklaus - ja kiihkeä takaa-ajo, kun Pasolla on himoittu keppi.

Lällällää, etpäs saakaan!

Mulla onkin oma.

Ai se on noin hieno. Anna se mulle, anna annna.

Vetovuoro vaihtuu ja keppi on lyhentynyt matkan kuluessa jo melkoisesti alkuperäisestä.

Oli se niin kivaa!

Muiskis

Lopuksi Kati tarjoili vielä makkaraa molemmille. Pason kitaan on juuri tipahtamassa pala.

Sitten alettiin tokoilla. Olin ottanut myös videokameran mukaan, sillä videosta on niin hyvä nähdä, mikä sujuu ja mitä pitää treenata. Ensin teki Paso. Olipa se pätevä poika. Toki vielä jotkut liikkeet ovat vaiheessa, mutta paljon ei tarvitse hioa, että alo-liikkeet ovat kondiksessa.

Sitten oli Friidan vuoro. Aloitettiin hihnassa seuraamisesta, jota ei olla juurikaan tehty. Menin normaalivauhtia (käsi kummallisesti sojottaen)  ja minusta tuntui, ettei Friidalla pysy kontakti lainkaan. Olin väärässä, sillä oikeastaan vasta loppumetreillä Friida väsähti ja kontakti ja keskittyminen katosivat. Joka tapauksessa otin hihnatta seuraamisen hitaalla käynnillä. Juoksut ovat vielä ihan alkuvaiheessa, sillä jos juoksee yhtään vauhdikkaammin, Friidalta karkaa mopo. Mutta kun oikein hiljaa juoksee , se jollain lailla onnistuu. Liikkeestä seisomisessa viereen palatessa Friida liikkui, mitä se ei yleensä tee. Mutta koko setti näytti paljon lupaavammalta kuin mitä olin ajatellut. Toki töitä pitää vielä kovasti tehdä, mutta kuitenkin.

Tässä  meidän tokotteluamme (kiitos kuvaamisesta Katille):

Treenien jälkeen mentiin muutamaksi tunniksi kotiin lepäämään, sillä illalla oli sekä Saagan että Friidan agilitytreenit.

Saagan treeni oli tämän näköinen . Olen unohtanut numeroida pituuden jälkeen putken kauemman pään kolmoseksi, eli puomi on vasta nelonen jne. Flexitrackin puomi on sikamaisen pitkä ja kepit älylyhyet, joten mittasuhteet eivät ole ihan ideaalit. Mutta joka tapauksessa keinulta kurvattiin puomin ja putken ohi kepeille. Alku: hyppi-pituus -putki meni sitten parhaiten niin, että vekattiin ennen pituutta. Minä ja minun vekkaustaitoni. Huoh!  Saaga oli kohtuullisen hyvässä vauhdissa ja meiltä sujuivat nuo takaaviennit (10-12)  päällejuoksuna  ihan mukavasti, vaikka jäykkäselkä olenkin. Kiva treeni!

Friida oli puhtia pullollaan treeneissäkin. Tällaisia ratoja tehtiin, kunhan Marikan ja Ikwil-schapen triplanollasaavutusta oltiin ihanilla kakkusilla juhlittu.

Ensin tehtiin vasemman puoleinen rata. Alussa oli tosi vaikeaa saada Friida kääntymään kolmoselle ja vielä nelosellekin. Mutta kun sijoituin alussa riittävän kauas, melkein kolmosen viereen  ja tein kolmosen ja nelosen välissä persjätön, homma sujui tosi hvyin. Friida vähän temppuili kepeillä, kun ei olisi malttanut niitä kunnolla tehdä, mutta kun en sanonut mitään enkä myöskään kirittänyt, se teki kepit monta kertaa tosi hyvin.

Oikeanpuoleinen hyppysuora oli aika haasteellinen. Onneksi tehtiin se viimeisinä, joten olin nähnyt, miten se muilta onnistui. Pakkovalssi B:n takaa, hirmuinen kipitys C:n taakse tekemään toinen pakkovalssi hypyn oikealta puolelta,  ja kiiruhdus E:lle oikealta puoleta takaakierrättämään onnistuivat vallan yllättävän hyvin ja kun Friida onneksi irtoaa putkeen, ehdin kuin ehdinkin takaakierrättämään hypyn L. Mutta hiki tuli kyllä hirmuinen.

Kyllä uni maittoi kaikille!