Vapun alla hän näytti tältä:

Meidän söpö turjake

Vappuna tuli tyttömäinen kevyt olo ja uusi kesänakulook.

Olihan ne silmätkin tallella siellä tukan alla.

Kiitos Eijalle trimmauksesta!

Tänään teetin kentällä Saagalle ja Friidalle tunnarit. Saagalle laitoin tähden muotoon kapulat. Se meni maltillisesti rinkiä haistellen, ei nostanut yhtään ylimääräistä ja toi oman. Ollaan saatu jo monta monta onnistunuttta tunnaria. Kun vielä tuo pieni pureskelukin saataisiin kuosiin, niin olisi ihan jees liike.

Friidan kanssa tehtiin tänään kapulan etsintää heinikosta. Se löysi hyvin haistellen heiniin piilotetun oman kapulan. Päätin testata oikealla tunnarilla. Laitoin 5 kapulaa jonoon, oma toiseksi viimeisenä ja kas- ipana haisteli, löysi oman ja toi. Ihan mahtavaa !

Illalla oli Saijan toko-treenit Friidalla. Ongelmaan ohjaajan epämääräisesti heiluvat kädet sain ohjeeksi pitää käsiä löysinä sen kummemmin niitä heiluttelematta. Friidan seuraamista on kovasti parantanut suusta palkkaaminen. Se ottaa jo aika hyvin kopin nakkipalasta. Josko nuo lötköt kädet ja suupalkka poistaisivat viimeisetkin käsitökkimiset.

Noudossa Friida tekee samanlaisen tappoiskun kapulalle etutassuillaan kuin se tekee pallollekin. Sitten se ottaa kapulan suuhun. Kun palauttaessa kehun kovasti, Friida tulee laukalla. Vielä se ei tule sivulle, mutta tulee jo lähelle, että pääosin saan kapulan otettua suusta.

Metallinoudossa harjoiteltiin alkeita. Meidän oma metskukapula on hajonnut, eikä Friida ole paljoa päässyt metskua hiplailemaan. Hampaan kalisuttamisesta ipana sai palkkaa, ja johan se nopeasti oppi ottamaan kunnon otteella. Kun laitoin kapulan maahan, se otti sen ja lähti tuomaan. Eikä yhtään ällönnyt kylmän metallin makua. Pitää käydä ostamassa oma metallikapula vihdoin ja viimein.

Ruutu oli oikein hyvä ja vauhdikas. Vihjeenä ennen ruutua silitän Friida rintaan ja pärisen: rrrrrruutu.

Hyppy tehtiin omineen eikä siinä ollut valittamista.

Tänään laitoin kaikkien koirien niskaan ekaa kertaa Bayvantic- punkkimyrkyt. Toivottavasti punkkiesiintymät loppuvat tähän. Neljä punkkia olen tänä keväänä löytänyt koirista. Toivottavasti en yhtään enempää.