Tänään ilmoitin Friidan möllitokokisoihin. Se nyt on ihan täysjärkistä, sillä möllitokoja on tosi harvoin ja kisakokemusta tarvitaan. Vaan ilmoitin sen AVOIMEEN luokkaan!!!  Siis kaukokäskyt ovat ihan alussa, avo-hyppy on treenaamatta kokonaan, luoksetulon stoppeja ei olla juuri tehty, nouto on vaiheessa, kun neiti tappaa kapulan ensin........että tälleen.

No, kun kerta ilmoitetaan, pitää alkaa treenata. Roudasin hallilta ulkokentälle hypyn. Tehtiin avo-hyppyä. Palkkasin istumista pallollla - toimii - ja saatiin muutama koko liikekin tehtyä. Treenattiin kaukoja. Tätähän on treenattu metrin päästä ennen ruokakupille menemistä. Koiralle target-palkka taakse ja etenin muutaman metrin. Ikinä ei tyyppi selvästi ole kuullut sanaa ISTU, vaikka rautalangasta väänsi. Kun nenästä työnsin istumaan, niin istui. Kunnes otin pallon. Treenaaminen ja pallo yhdessä saivat muistin palaamaan, ja muutama oikean kaltainen istuminen - ja jopa istu-maahan-istu-maahan-sarjakin saatiin aikaiseksi. Jes!

Luoksetulon stoppia aloitettiin treenata pallolla tietenkin. Tein valeheiton niin, että Friida lähti kiitämään palloa hakemaan, kutsuin koiraa luokse ja kun se lähti tulemaan, heitin valeheiton. Friida pysähtyi kuin seinään. Heitin heti oikean heiton - surkean lyhyen, kun en yläkautta osaa heittää kunnolla mihinkään - ja koira sai palkan. No, luoksetulossa saa viitosen läpijuoksusta. Ei oteta siitä vielä paineita.

Noudossa Friidan helmasynti on se, että se etutassuilla "tappaa" kapulan ennen suuhun ottamista. Treenattiin niin, että koira istui, laitoin kapulan aika lähelle sitä koiran ja minun väliin, sanoin HAE ja kun Friida otti kapulan, lähdin poispäin juoksemaan. Tässä treenissä etujalat olivat hallinnassa.

On meillä vielä pari päivää aikaa harjoitella.

Saaga sai läpijuoksutreeniä, seiso-maahan-kaukokäskytreeniä, seuraamista, liikkeestä istumista ja noutoja. Assi sai luoksetuloja, noutoa ja kaukokäskyjä. On tehokasta, kun muut  makaavat kiinni auton vieressä ja katsovat kateellisina, kun yksi tekee ja saa palkkaa. Motivoi selvästi muitakin.