Tänään oli Saagan toinen koulutuskerta Seppo Savikon koulutuksessa. Ensin rakennettiin rataa, johon piti tehdä Saagalle omat kuviot, kun ei me oikein olla rataa menty.  Oli hyppy, rengas, hyppy, 90 asteen käännös oikealle hypylle (kera valssin), vino hyppy vasemmalle ja jyrkkä käännös vasemmalle puomille. Aika haasteellista koiralle, joka on tehnyt kolme hyppyä ja putken tähän mennessä. Vaan Saagapa yllätti. Muutaman treenikerran jälkeen typykkä kiisi radan alusta loppuun asti ja teki vielä todella kauniin puomin kontaktinkin kaiken päätteeksi. Aijai, että maistui makealta tuo suoritus. Rengaskin meni ihan tuosta noin vain hypyn jälkeen, vaikkei Saaga sellaista ole harjoitellutkaan. Hieno hieno koira!

Toinen rata oli ympyrä. Oli putki kaarella ja hyppyjä ympyrän kehällä. Lähdettiin liikkeelle putken jälkeisen hypyn takaa, käskytettiin joka este ja kun putken jälkeen alkoi toinen kierros, piti vain kehua ja tsempata koiraa - ja tietysti ohjata - mutta ei saanut käyttää esteiden nimiä. Vaikka selkeästi Saagaa vähän jänskätti se, ettei käskyä tule, se eteni oikein hyvin eikä vilkuillut mennessään minua. Tämä koira osaa siis edetä! Tarkoitus on se, että lopulta ohjaaja voi seisoa ympyrän keskipisteessä pyörimässä kaukana koirasta ja koira itsenäisemmin tekee ympyrän esteet. Haluamassaan kohdassa Seppo lopetti radan heittämällä Saagalle lelun ympyrän kehän ulkopuolelle. Hyvin toimi - ja sitten leikittiin! Tätä ympyräjuttua voi myöhemmin jalostaa tekemällä viereen toisen ympyrän ja tekemällä koiran kanssa esim. kahdeksikkoa ja takaaleíkkauksia. Vielä tämä juttu ei minulle hahmottunut. Pitää vissiin piirtää paperille ja ruveta miettimään oikein toden teolla, miten kahdeksikkoa voisin ohjata.

Tunnin aika oli kovin lyhyt kolmellekin koiralle. Seppo saapui vähän myöhässä, joten minulla oli tautinen kiire takaisin Kotkaan Assin voittajatokotreeneihin. Ei ollut kännykkääkään mukana, että olisin voinut soittaa olevani myöhässä. Syöksyin kotiin nappaamaan loput koirat autoon - en muistanut kännykkää taaskaan - ja menin kentälle. Ei ketään paikalla!  Ajelin toiselle mahdolliselle kentälle. Siellä oli agilitytreenit, ei tokoa. Ajelin kotiin ja huomasin viestin, että toko olikin peruttu. Pitäisi aina pitää kännykkä mukana, niin ei ajelisi ympäri kyliä turhaan.