Tänään oli päivä, jolloin vain pentuset pääsisivät koirauimalan ihmeisiin tutustumaan. Aamulla tehtiin hyvät agilitytreenit kaikkien isojen kanssa - Elsakin sai keppi- ja putkitreeniä. Niinpä ne jäivät tyytyväisinä kotiin, kun starttasimme helteessä kohti Hyvinkäätä, kaksi aikuista, kaksi lasta ja kolme koiranpentua.

Ensin vähän ihmeteltiin paikkaa. Vasemmalla Freesia, keskellä Jepson ja oikealla Friida.

Altaasta kuului vielä loisketta eikä ihme, sillä siellähän oli sukulaisia uiskentelemassa.

Splash!

Saagan veli Santoshan se siellä loikkaasi altaaseen lelua hakemaan.  Vai liekö tuo ollut isotäti Fera? Enivei, molemmat ovat tosi taitavia uimareita.

Feralla on hieno lelu.

Paikalla polski myös suvereeniin tyyliin Ursa.

Mukaan retkelle oli päässyt 3,5 kuukautta vanha löwchentyttö Tete.

Veteen joutui/pääsi sekin. Se oli kyllä asiasta aika järkyttynyt jälkikäteen, vaikka itse astelikin ensimmäsen kerran altaaseen.

Teten mielestä uiminen kuuluu enemmän vesikoirille - ja Santos ja Fera olivat samaa mieltä.

Sitten tuli meidän vuoromme. Friida, joka oli jo kokenut konkari kylpylätouhuissa, lähetettiin ensimmäisenä altaaseen uimaan, eikä sitä juuri pitänyt altaaseen pakottaa. Hienosti se muisti vanhastaan, miten altaaseen mennään ja miten siellä toimitaan. Meidän uimamaisteri !

Ota nyt sitten näistä seuraavista kuvista selvä, kuka missäkin kuvassa on.

Freesia osoittautui oikeaksi luonnonlahjakkuudeksi - ja sangen kilpailuhenkiseksi typykäksi. Sillä on loistava uimatekniikka ja kova vauhti ja tavoitteena on päästä toisesta ohi ja lujaa. Se myös nopeasti oppi itse menemään altaaseen. Jepsonilla oli ensi peräpäätekniikan kanssa ongelmia, kun se välllä potki molemmilla takajaloilla yhtä aikaa. Mutta oppi sekin oikean tyylin.

Fiia toimi Freesian kannustusjoukkona -ja Friida myös. Jossain vaiheessa Friida kuumui innosta, että uidessa yritti ajaa sisarusten päälle. Niinpä Jepsonille ja Freesialle annettiin uimarauha ja Friida lähti kanssani altaan toiseen laitaan hihnauintia harrastamaan. Friida suhtautui siihen suurella vakavuudella, teki tosi hienosti uimahommia muista piittaamatta ja käännös altaan päässäkin sujui ihan tosi hienosti. 

Mikä parasta kaikki kolme olivat tosi reippaita ja rohkeita uimareita, joten ensi kesä näyttää lupaavalta näiden vesipetojen suhteen. Uimaope lähetti lopulta pennut lepäämään monen uimakierroksen jälkeen ja epäili, että kaikki ovat todella poikki. Kun päästiin ulos, alkoi hillitön hihnariekku. Autossa kaikki kuorsasivat, mutta kun päästiin perille, innokas kiskonta- ja painileikki alkoi uudelleen. Väsyneitä - nämäkö? HAH!

Seuraavassa pieni videon pätkä uimatuokion alusta. Ja Friidan emäntä kiekuu jälleen .

 

Kiitos reissuseurasta Susku, Joona ja Fiia!

----------------

Yesterday we went to the local match show with Friida. She behaved quite well allthoug we haven't practiced anything before. She was third in the red ribbon class. I was very proud of her.

Today was a puppy swimming day. Friida, Freesia and Jepson went to the dog spa in Hyvinkää. They weren't at all afraid of the water. Friida went to the pool by herself. Freesia was a real star swimmer. She is very fast and wants to win everyone. There were some relative dogs in the spa before us. Saaga's brother Santos is a good swimmer and Saaga's aunt Fera is too. Ursa, who is Assi's half sister loves swimming. Only a little loewchen puppy Tete, 3,5 months old, didn't love swimming very much.

But I was so proud of these three youngsters, because they were so brave little dogs all the time.