Eilen illalla meillä oli vieraita. Teimme yhdessä Makumatkan Maailmalle, ja jokainen oli tuonut jotain ulkolaista herkkua meille muille maisteltavaksi. Kävimme illan aikana Thaimaassa, Espanjassa ja Ranskassakin viivähdimme tovin. Kaikki oli niin herkullista, ja pöydän ääressä aika vierähti yli puolen yön.
Oli meillä koiravieraitakin. Fanny ja Minni tulivat kyläilemään emäntänsä mukana.

Siskoksen Fanny ja Elsa päättivät ottaa levon kannalta. Sohvan päät ja tyynyt jaettiin sopuisasti.

Minni-sylikoira halusi olla siellä, missä on ihmisiä. Tyytyväisenä se nautiskeli sylihoidosta.

(Salamavalo rupesi kummasti ylivalottelemaan. Tosi rasittavaa. Pitää kaivaa manuaali esille ja yrittää löytää ratkaisu.)

Kiitos, ihanat vieraat. Mukavaa oli.

Aamulla otettiin sitten ihan rauhallisesti. Käytiin upeassa auringopaisteessa aamulenkillä, jos sitä voi nyt lenkiksi kutsua, kun seurueessa on yksi ylen verkkaan mateleva mammakandidaatti. Ainakin se luulee olevansa raskaana, sillä se kävelee eteenpäin hyvin rauhallisesti eikä ravaa lainkaan, ikäänkuin sillä olisi raskas kuorma kannettavana. Tänä aamuna ekaa kertaa ei edes aamupala maistunut. OHO!

Kotona sitten taas huilattiin.

Niinkuin näkyy. Elämä on rankkaa.

Jossain vaiheessa satuin kulkemaan olohuoneen ohi ja havaitsin aika liikkiksen näyn:

Sohvalla istui koiratyttö tuijotellen kaukaisuuteen. Mitään ei ikkunasta oikeasti näkynyt, mutta pitkään Saaga istui samassa asennossa. Se ei edes huomannut, kun minä hain kameran ja otin kuvan, vaan jatkoi pohdiskeluaan. Mitä lie miettinyt pieni tyttö.

Elsan pujoparta (vai laamapartako se oli?) on ajeltu pois (ihan ite uskalsin)  ja näin hienossa frisyyrissä se nyt maailmaa tutkii. Kelpaa taas turkkia kasvattaa.

Tulevan viikon tärkein asia on Saagan ultra torstaina. Ei malttaisi odottaa!

-------------------------

Kävin iltapäivällä tosi hyvässä nuorten solistien big band-musiikkikonsertissa, jossa kummipoika Jouni soittaa trumpettia. On se niin elämäniloista musiikkia, että jalka vispaa ja pää nyökkii. Tyttörumpali oli aivan huippu. Hyvä JAS!