Ah, ja huomenna myös. Toinen ah . Onkin tässä ollut haipakkaviikkoja jokunen. Töiden jälkeen kävin Saagan ja Assin kanssa vähän tokoilemassa matkalla kirjastoon. Elsa lahjottiin jäämään kotiin siankorvan avulla. Assin kanssa ollaan aloitettu luoksetulon pysäytys alusta. Pallonheittoon on palattu. Assi lähtee pienellä nykäisyllä vimmattuun juoksuun ja kääntyy säpäkästi pallon lentäessä. Kunhan vain tuo pallokäsi olisi vähän tehokkaampi. Ei ole yksi tai kaksi kertaa, kun pallo on osunut koiraan . Onneksi tennispallo on kevyt - ja Assi anteeksiantavainen. Kerran tein ensin hämäysheittoliikkeen. Koira pysähtyi kuin seinään. En uskaltanut testata enempää vaan jatkoin pallonheittoa.

Saagan pysäytys on nyt siinä vaiheessa, että se on ruvennut ennakoimaan. Se lähtee liikkeelle hitaasti odottaen pysäytystä. Siispä tänään oli sille tarjolla vain läpijuoksuja. Etteikö koirat muka ajattele. Pah! Liike on ollut niin varma, että oli vain ajan kysymys tämä ennakointi.

Assin kanssa tehtiin istumista. Lähden liikkeelle hyvin rauhallisella kävelyvauhdilla ja sihisen superpitkän ässän käskyssä "isssssstu". Hyvin neiti istahti. Tein kaukkareita. Alkaa sujua taas istumaan nousu eikä Assi enää niin hanakasti ennakoi seisomista. Istumasta ja maasta seisomaan nousut olivat tosi hyviä kohtalaiselta matkalta. Lähempää käskytetty maahanmeno sujui hyvin.

Eilen treenattiin päivällä tunnaria, joka meni ihan tunariksi. Levitin kohtuullisen lähelle reunapensaikkoa useita kapuloita ja joukkoon oikean. Assi kävi vähän haistelemassa, mutta suuntasi sitten päättäväisesti pöheikköön. Näet olen yhtä kapulaa etsityttänyt puskasta ja tässä tulos. Ihan reisillä koko homma. No, tänään laitoin keskelle hiekkaerämaata vain kolme kapulaa. Kaksi puhdasta reunoille ja keskelle hajustetun. Assi haistelee kaikki rauhallisesti ja noukkii oikean. Melkein itkin ilosta  - no en nyt sentään,mutta paljon palkkaa tuli enkä tehnyt yhtään enempää.

Saagan kanssa tehtiin jätöt, jotka olivat hyvät. Kaukokäskyissä mentiin rauhallisella käsikäskytyksellä niin, että käsi oli melkein nokassa kiinni. Saagan on pakko oppia rauhallisempi tapa nousta istumaan kuin se superjojotyyli. Siispä nenästä kiinni ja hommiin.

Nyt telkkarin ääreen sukkaa kutomaan. Ja lasi punaviiniä? Sitä sietää harkita.