Tällä viikolla alkoivat molempien toko-koirien treeniryhmät taas toimimaan. Friida pääsi kisapentujen ylimpään ryhmään (josta olin yllättynyt ja ylpeä) ja Saaga jatkaa voi/evl-ryhmässään.

Tiistaina olivat Friidan treenit. Tehtiin ohjattua seuraamista. Meillähän on se ongelma, että Friidan herne pysyy kasassa vain pienillä matkoilla. Kun yrittää vähän pitempää seuraamista, katoavat paikka ja kontakti eli Friida ei käsitä, että liike jatkuu. Saijan ohjeistuksella tehtiin pitempi seuraaminen hitaalla käynnillä, toistaen sivu-käskyä ja kehuen tai palkaten välillä. Ja kas, saatiin kuin saatiinkin ihan käypä seuraaminen tehtyä. Koira teki töitä vimmatusti ja jaksoi keskittyä hitaassa vauhdissa todella hyvin. Eli tätä seuraamista jatketaan edelleen. Paikallamakuu sujui hyvin. Kävin muutaman kerran auton takana piilossakin. Koiran luo palatessa kaivelin palkkaa taskusta -pöllö minä - ja Friida nousi ylös, mitä se ei yleensä tee. Mutta muuten oikein levollinen ja hyvä makuu. Noudossa Friida malttoi odottaa, kun heitin kapulan ja vasta käskystä haki sen. Takaisintulon vauhtia lisätään lelulla niin, että kun Friida tulee kapulan kanssa lujaa, huudan irti ja heitän lelun taakseni. Se saa pudottaa kapulan ja hakea lelun. Nyt haetaan vauhtia. Kaukokäskyt sujuivat läheltä ohjaten hyvin. Liikerata on oikea istumaan nousussa.

Kaiken kaikkiaan Friida teki hyvää työtä hyvällä asenteella ja virtaa riitti loppuun asti. Me happy  !!

Samanlainen hyvä sujuminen jatkui eilen illalla Saagan treeneissä !

Ensin tehtiin seuraamista. Ennen sen alkua vihjasin Saagalle, joka ei ollut saanut ruokaa kuin aamulla, että lihapullia olisi tällä kertaa tarjolla. Saija teki pitkän voi-seuraamisen askelineen, käännöksineen kaikkineen. Tein joitakin välipalkkauksia. Voi että, miten upeaa seuraamista Saaga tarjosi. Paikka oli aivan upea, kontakti laski ainoastaan yhden käännöspärskäyksen aikana, siirtymät sujuivat hienosti. Ainoastaan taaksepäin askeleen jälkeen piti perusasentoa vähän korjata. Ihan huippua!  Sama asenne jatkui, kun tehtiin eri suunnista ruutua. Startti oli salamannopea ja seisomisodottamiset ruudussa todella hyvät. Yksi kisanomainen tehtiin alusta loppuun ja sekin oli hieno. Tein jättöjä Z-henkisesti niin, että koira meni liikkeestä maahan-istumaan-seisomaan ja tuli lennosta mukaan. Palkkasin aina takaisin tullessani koiraa ohittaessani. Hirmu hyvin tuli Saaga liikkeeseen oikealle paikalle, vaikka vähän ollaan tätä tehty.  Tehtiin luoksetulon pysäytyksiä alusta loppuun pitkältä matkalta pari kertaa. Vauhti parantui, mitä pitempi matka. Kovassa vauhdissa pikkuisen seisomaan pysähdys valui, mutta ihan hirmu hyvällä asenteella Saaga tuli loppuun asti. Kaukokäskyjä tehtiin myös. Minä olen vielä Saagan edessä, koska seisomaan nousuja ollaan vasta vähän aikaa tehty,mutta pienen välimatkan uskalsin ottaa - ja hyvin toimi.  Hyppynouto on muuten jees, mutta palautusvauhti voisi olla parempi. Nää kapulan palautukset ovat aina olleet Saagalla löysiä. En ole osannut sitä oikein opettaa. Metallinoudossa se näkyy oikein hyvin. Laukalla nouto ja ravilla palautus. Eikä auta, että lähden juoksemaan, kun minun vauhtini ei niin lujaksi tule, että Saagan tarvitsisi vaivaa kamalasti nähdä. Pitää vissiin kokeilla lihapullapalkkaa tähänkin. Josko se juoksuttaisi typykkää innokkaammin.  Tunnaria tein myös. Kun laitoin kasan ja sen viereen oman, Saaga toi oman. Se haisteli kyllä kasaa ensin, mutta meni myös omalle ja toi sen. Mutta kun kokeilin laittaa rivistöön oman, Saaga ei onnistunut vaan jäi järsimään jotain kapulaa. Kielsin ja tehtiin vielä yksi kasajuttu, joka onnistui. Tunnaritreeniä pitäisi tehdä paljon enemmän.

Sitten me aloitimme ohjatun noudon harjoituksetkin. Saija neuvoi, miten voi startata ja tehtiin muutaman kerran ohjatusti Saija apuna. Ekalla kerralla Saaga ei ensin ymmärtänyt, että maassa makaava kapula pitää hakea, mutta sitten se hiffasi ja homma onnistui. Tehtiin kolme kertaa molemmilta puolilta.  Lisäksi harjoittelimme merkkiä.

Siis tehtiin ihan älyttömän paljon asioita, ja olin hirmuisen tyytyväinen koiraan. Toki vielä pitää kovasti treenata, jotta selvittäisiin edes tulokselle loppuvuoden voi-kisoissa, mutta itsestähän se on kiinni.

Hyvä Saaga ! Hyvä Friida  !