Taas löysimme itsemme agilitya harjoittelemassa. Tällä kertaa seurana olivat Katja sekä cairnterrierit Aapo, Sirppa ja Sampo. Pitää leuhkia, että Aapo on televisiosta tuttu kaveri, sillä hän oli Hurtta ja Stara- ohjelmassa Satu Silvon koirana. Aapo pääsi Katja ja Pasin hoteisiin ja jatkaa innokkaana agilityharjoituksia ja on todella lupaavan oloinen nuori mies - ja aivan hurmaava heppu muutenkin. Rakennettiin Katjan kanssa kolmentoista esteen rata.

1968080.jpg

Kahdet kepit johtuivat siitä, että Katjalla oli omat kanaverkot koirilleen ja minä käytin toisenlaisia verkkoja ja myös eri määrää. Näin saatiin molemmille myös radalle kepit mukaan. Saaga teki rataa kyllä tosi mukavasti. Tuosta keskellä olevasta hyppy-putki-hyppy-sarjasta sai myös hyvän itsenäisen etenemisharjoituksen, joka pienen muistutuksen jälkeen sujui Saagalta tosi hienosti. Kepeille meno vauhdista onnistui myös. Huomiota täytyy kiinnittää puomin ylösmenokontaktiin, sillä Saaga loikkaa puomille. Treenasin eri puomillevientitapoja Katjan katsoessa silmä kovana vieressä. Parhaalta näytti se, että koira meni itsenäisesti puomille minun pysytellessä perässä ja sitten vasta sain juosta koiran ohi. Jos vedätin edellä, Saagalle tuli kiire ja loikka oli paljon suurempi. Pitää seurata tilannetta.  En kyllä haluaisi ruveta pysäyttämäänkään. Oli hyvä, että Katja huomasi asian. Itse en ole asiaan kiinnittänyt ennen huomiota. Elsa ja Assikin tekivät vuorollaan samaa rataa myös. Elsa teki vähän vapaavalintaista puomiakin, kun siitä herui nakinpaloja parhaiten. Kivaa oli kaikilla. Saagan aukkokeppikohta alkoi sujua, kun jätin verkon sillalailla hämäävästi aukon lähelle. Kiitti vinkistä vain, Katja.

Kun esteet oli korjattu pois, alkoi vauhtinäytös.

1968156.jpg

Täältä tulevat Aapo ja Sirppa.

1968164.jpg

Riehunta alkoi välittömästi. Portugeesit pörisevät leikkiessään ja niin tekevät näköjään cairnterrieritkin. Kukaan ei ottanut nokkiinsa pörinöitä vaan hauskaa riitti.

1968169.jpg

Kivituhka pölisi, kun koiruudet painoivat menemään.

1968173.jpg

Saaga ja Sirppa leikkivät takaa-ajoleikkiä.

1968178.jpg

Aapo liittyi seuraan.

1968183.jpg

Elsalla on silmät tippumaisillaan päästä innosta.

1968185.jpg

Sampo yritti komentaa, mutta kukaan ei ottanut sitä vakavasti - ei kai se itsekään.

1968194.jpg

Kun ei enää jaksettu, pidettiin pieni rupattelutauko.

Kivaa oli kaikilla. Kotona ei sitten ruoan jälkeen kenelläkään ollut energiaa yhtään mihinkään.