Kun tuo pakkanen on nyt niin kovasti paukkunut näilläkin nurkilla, ovat hihnalenkit jääneet sellaisiksi parinkymmenen minuutin pyrähdyksiksi aamulla, päivällä ja illalla. Toki Saagan ja Friidan kanssa ollaan lisäksi käyty hallin hangilla irrottelemassa ja hallilla lisäksi tekemässä hiukan agiliteerauksia. Friidan kanssa lähinnä keppejä, sillä yritän pienentää kujaa koko ajan. Tyypit ovat saaneet hallin sisätiloissa vielä riekkua sydämens kyllyydestä. Elsa tuskin noita kävelylenkkejä enempää kaipaakaan, mutta Assi varmaa rakastaisi riekkumista. Olen kuitenkin säästellyt sen oikeaa takakoipea, joka kipeytyy niin kovin helposti. Siksi ollaankin nyt parina päivänä tehty olkkaritokoa yksi koira kerrallaan, jotta myös päänupit saisivat puuhaa.

Tänään sai aloittaa Saaga. Nyt vasta olen saanut ruvettua treenaamaan kaukokäskyjen maasta seisomaan- osuutta. Ongelmana on se, että kun Saagan saa ylös, se lätsähtää heti takaisin maahan ennenkuin ehdin palkkaamaan. Todella turhauttavaa. Olen nostanut sitä seisomaan, mutta käsky ei oikein ole mennyt perille. Tänään menin nakkipalakupin kanssa lattialle istumaan. Ehkä myös suurin häsellysinto nakkien takia oli jo ohi, sillä sain kuin sainkin Saagan jäämään tiheällä palkalla ja kehunnalla rauhallisemmin seisoma-asentoon. Jos se meni vasta käskystä maahan, se sai siitä palkan. Jos ottti varaslähdön, ei palkkaa tullut. Liikerata oli erittäin hyvä. Samoilta jalansijoilta ylös ja alas taaksepäin. Ihan kuin Saaga vihdoin olisi älynnyt, mitä minä haluan. Tätä pitää nyt kyllä harjoitella päivittäin.

Assi pääsi seuraavaksi. Tein sen kanssa kaukokäskyjä ja kaikki vaihdot sujuivat vanhasta muistista tosi hyvin. Häntä heilui vimmatusti, sillä Assi tiesi, että palkkaa oli tulossa. Meidän ongelmamme oli kisa-aikaan se, että Assi ei ollut silloin valmis niin pitkää välimatkaan kuin liikkeessä vaadittiin, joten se eteni minua kohti varsinkin seisomaan nousuissa. Mutta läheltä onnistuu edelleen. Tehtiin sen kanssa myös jättöjä, jotka olivat  hyvin Assin muistissa. 

Elsa oli uikuttanut ja pihissyt portin takana, kun Saagan ja Assin tokoilun aikana. Se oli vuorossa seuraavaksi. Frolicpalkalla, kun nakkeja ei sille voi antaa. Hyvin kelpasivat Frolicitkin. Elsan kanssa ei olla tokoiltu, mutta se sai näyttää kuonolla pyydetttyä sormea, antaa tassua, mennä maahan ja iskeä ylävitoset  monta kertaa. Ja Elsahan näytti. Ihana!

Friida sai malttiharjoituksena tulla viimeiseksi tokoilemaan. Me olemme treenanneet huonolla menestyksellä kapulan suuhun ottoa. Minä pidän kapulaa, Friida hampsaisee hampailla, saa kehua tai jopa palkkaa, jos ottaa yhtään napakammin, mutta siitä ei olla edetty. Kun laitan kapulan lattialle, se on yhtenä kysymysmerkkinä, että mitä tässä nyt niinkuin pyydetään. Kunnes tänään turhautuneena heitin kapulan. Tyyppi syöksyi kapulan perään ja toi sen minulle. Ilme oli:-Ai tätä siis tahdoit! Olisit HETI sanonut! Heittelin kapulaa ja sanoin HAE. Friidan toi joka kerta hyvällä otteella ja pääosin ihan käteen asti. Nyt siis harjoitellaan tälleen ja tehdään pitoharjoituksia myöhemmin. Harjoiteltiin myös askelsiirtymiä sivulle ja eteen sekä käännöksiä oikealle ja vasemmalle. Kun tahti on riittävän verkkainen, Friida tekee tosi hyvin nämä kaikki.

Jatkamme kotitokoa, sillä pakkaset jatkuvat edelleen.

Eilen illalla teini koki yllätyksen, jolla toivottavasti oli pysyvä vaikutus. Nääs, kun menen suihkuun ja jätän makuuhuoneen tuolille vaatteet, teini on usein tiputtanut vaatteet lattialle. Älkääkä kysykö miksi, kun en osaa sanoa. Kuka noista teineistä tietää? Eilen sitten laitoin vaatekasan päälle pianotuolin nurin päin pystyyn. Teiniä ei kyllä näkynyt mailla halmeilla. Kun palasin suihkusta, vaatteet olivat lattialla, mutta niin oli myös tuoli. Teiniä ei näkynyt pitkään aikaan kyseisessä huoneessa, vaikka me muut olimme jo nukkumaan käymässä. Toivon, että pikkuisen on raggari säikähtänyt tuolin putoamista ja miettii tarkemmin seuraavalla kerralla, kannattaako vaatekasaa pudottaa.

Kyllä se sitten huoneeseen saapui, mutta häntä ei kyllä kovin itsevarmasti ollut ylhäällä vaan nöyrästi alhaalla. Ehkä ne teinitkin oppivat !