Eilen kävi Saija hieromassa Saagan ja Assin. Saaga todettiin kohtuullisen jumittomaksi, mutta alavatsa on kuulemma pyöristynyt. Saaga nautti suuresti käsittelystä. Assin peräosa oli ihan hyvä, mutta perinteinen hartianvälijumi varsinkin vasemmalla puolella näkyi koiran ähkymisenä. Hyppyseminaarissa puhuttiin syvätuesta ja olen varma, että Assin syvälihasten kunto on vähän niin ja näin. Siksi tänään aloitettiinkin venyttely taaksepäin ja tarkoituksena on jatkaa tätä samaa seuraavaan hierontaan asti päivittäin. Katsotaan, onko vaikutusta.

Tänään virkistettiin Assin ja Saagan mieltä tokotreenauksella. Assi ei meinannut nahoissaan pysyä, kun siitä tokoilu oli mahdottoman hauskaa. Kaukokäskyt menivät yhtä seisomasta maahan siirtymää lukuun ottamatta aivan tosi hienosti. Tosin matka vielä ei ole pitkä, mutta suunta oikea. Liikkeestä pysäytyskin sujui kohtuullisen nopeasti. Muutaman askeleen se otti, mutta matka ei ollut hirmuisen pitkä. Sitten vielä heittelin palloa, että typykkä sai spurttailla sielunsa kyllyydestä. Selkeästi se oli kaivannutkin kaikkea tätä.

Mammaehdokas oli yllättävän innokas tokotreenaaja. Seuraamisessa se vähän nuuhki maata alussa, mutta palasi nopeasti ruotuun. Liikkeestä pystäytykset olivat tosi mainiot ja se odotteli ihan rauhassa, kun kävelin taakse ja sivulle. Luoksetulon pysäytys oli oikein hyvä. Liikkeelle lähtö oli hidas, mutta kun tsemppasin, Saaga lähti hyvään vauhtiin - ja pysähtyi silti mainiosti. Sitten palloa palkaksi. Kaukokäskyt olivat hienot yhtä maasta istumaan siirtymistä lukuunottamatta,jossa se siirsi takajalkoja eteen eikä etujalkoja taakse. Kaikki vaihdot se teki ensi käskyllä, mikä oli tosi iloinen yllätys. Palloa haki Saagakin, ja kun kävelin pois päin, se palautti pallon myös laukalla. Tosin ero pallon hakuun ja palautukseen vauhdillisesti on suuri. Startti kohti palloa on miljoonaa ja paluu sellaista letkeää laukkaa, mutta sille ei tällä hetkellä voi mitään. Tärkeintä on saada se palatessakin laukkaamaan eikä ravaamaan. Pääjumppaa tuli molemmille, ja se oli ryntäilyn lisäksi tosi tärkeä asia. Kun tultiin kotiin, Elsa steppaili charlestonia haalarissaan haltioituneena. On se niin hassu mummeli, kun ei tiedä, miten päin riemuaan purkaisi.

Illalla kansa oli väsynyt. Mammakandidaatti myös.

Tällainenkin nukkumatyyli näköjään voi Saagalla olla. Eka kerta tätä.