Koska Kennelrehu on tässä ihan lähellä, olen käynyt sieltä ostamassa valmiit kasvissoseet koirille, ja hyvin on kelvannut tähän asti. Mutta tämä uusin erä on herättänyt ällötystä kahdessa vanhimmassa. Saaga suorastaan kahdesti on kääntynyt kupilta pois, kun on ollut uutta sosetta, Assi on jättänyt soseet taitavasti syömättä - mutta Friida on pessyt kaikkien astiat, jos on saanut, sillä se tyttö tykkää myös siitä soseesta. Mikähän kumma ainesosa on niin erikoinen, että tällainen reaktio on tullut. Ja nämä nirsoilijat kyllä syövät koirankakkaa, kuivaa heinää ja kuravelliä maasta. Outoa!

Tänään ostin puurotarpeet ja  tein uunissa ison satsin Yrjölänpuuroa koirille. Lähinnä nyt tuon vanhimman mahaa ajatellen, että joskos mahanpurut vähenisivät puuron myötä. Kaikki saivat iltaruoallaan puuroa ja raakaa lihaa sekä Pellava-Musti-öljyä sekaan. Mmm, miten oli harras hiljaisuus keittiössä, kun jokainen nuoli kuppinsa tyhjäksi ja suorastaan kiillotti sen kielellään. Sitten vielä kaikkein piti tsekata, että oliko toisten kuppiin mahdollisesti jäänyt jotain herkkupalaa.  Hyvää oli. Huomenna puuron sekaan laitetaan kasvissosetta lihan lisäksi. Saahan nähdä, miten siihen suhtaudutaan.

Käytiin töiden jälkeen hallilla omatoimisesti vähän treenaamassa agilitya. Laitoin A:n ja puomin loppuun namin sekä keppien loppuun myös tavoitteena hyvin itsenäinen keppisuoritus. Kun herkkuja oli tiedossa, Saaga suorastaan lensi eteenpäin. Friidan kontaktit olivat nopeat ja hyvät ja kepeilläkin se eteni, kun nami oli näkyvissä, vaikka minä jäin taakse ja liikuin vinottain. Harjoittelimme myös putkijarrustusta sihinällä. Minun sihinäajoituksessani on kyllä hiomisen varaa, mutta treenataan ääntä ja siirretään sitä myös keinulle ja kepeille menoon.  Assi sai tehdä keppejä ja monta monta putkea ja lopuksi vielä sai riehua hallin tyhjässä osassa. Oliks vähän kivaa - jee.