Assilta lähti tänään turkki - se puolipitkä. Ja niinkuin näkyy, ei sillä sitä karvapehkoa ikävä ole.

Taiteen riemuvoitto ei trimmaukseni ollut, sillä paikattavaa jäi. Minulla on kaksi kymppiterää, mutta ne kuumenivat nopeasti, vaikka vuorottelin ja päätin jättää lopun siistimisen myöhempään. Pitää viitsiä virittää trimmauspöytä, niin saa nuo koivetkin kunnolla ajettua.

Elsa on ollut jo pitkään sitä mieltä, että lyhyt on hyvä.

Geisha-mummo vielä opettelee olemaan lyhyessä turkissa.

Saagan turkki lähtee kasvuun viimeistään sen jälkeen, kun se on steriloitu syksyllä. Nauttikoon nyt vauhdista lyhyessä karvassa.

Friidan karva ei vielä kovin pitkä ole, mutta kasvaa koko ajan. Siis perheen ainoa karvaturri. Kampaakin on pitänyt alkaa näyttää, kun turkkiin on tarttunut roskaa ja muutama takkukin on löytynyt kastelu-kuivumis-kastelu-kuivumis-tuokioiden jäljiltä.

Kun turkki on lyhyt eikä etutukkakaan haittaa näkyvyyttä, voi Assi into piukalla riehua Friidan kanssa. Vaikka niinhän se teki turkissakin. Meidän leikkitäti!

Ja piehtaroinnit päälle.

Ei kiitos turkkia takaisin minulle, sanoo Assi.

Friidalle on tänään laitettu elämänsä ensimmäinen poninhäntä. Niin se tukka kasvaa - parrasta puhumattakaan.

------------

I trimmed Assi today. She enjoyed very much her short coat. Saaga's coat will be longer some day, but the older dogs can keep their short looks. Friida had her first pony tail on her head today. Her fur is growing all the time.

---------

Saagan tunnarikoulutus on alkanut. Ollaan vasta alkuvaiheessa, jossa vien kapulan pöheikköön ja se etsii sen sieltä. Jo ekalla kerralla se heti tajusi kupletin juonen. Olinpa iloisesti yllättynyt. Vähän se jäystää kapulaa, joten pitoharjoituksia tarvitsee tehdä myös. Tehtiin toko-hyppyä ja tarkensin istumiskäskyn ajoitusta. Sanoin Porvoossa sen ihan liian aikaisin. Hyvin hyppy sujuu. Friidakin teki kolmella laudalla tokohyppyä. Se lähtee pakasterasiatargetille ja odottaa, että tulen avaamaan purkin ja se saa toisen namin. Muutamia askelsiirtymiä tehtiin, mutta ne pitää tehdä tosi hitaasti, että paikka pysyy. Perusasentoa harjoitellaan ruokakuppia annettaessa.  Eilen illalla käytiin tekemässä pienet agiltytreenit. Saaga meni tosi hienosti puomin kontaktin, mutta sieltä lähteminen on hidasta, kun on target, jota se imppailee pitkään. Pitää varmaan target siirtää seuraavan esteen taakse, niin on motivaatio lähteä nopeammin. Friidakin teki puomin alastuloa. Vielä se ei malttaisi pysyä siellä, jos olen yhtään kauempana. Pitää treenata tuota säännöllisemmin. Saagan vire oli kuumuudesta huolimatta ihan hyvä. Kyl se siit!