Tässä on meidän Friida. Juu, aivan oikein, tarkkasilmäisimmät huomasivat, että valinta osui neiti C:hen loppujen lopuksi.

Pitkään vaihtoehtona keikkunut Friidaehdokas on väritykseltään suloisempi ja varmaan näyttelyssä tähti, mutta meidän Friidalla on enemmän jalkoja ja vähän kevyempi rakenne, ja sehän on agilitykoiralle aika tärkeä asia. Kummatkin ovat luonteeltaan vauhdikkaita ja reippaita, joten kun ratkaisu piti tehdä, agilityominaisuudet  veivät voiton. Näin tuli tästä Friidaehdokkaasta Freesia. Ja oikea kukannuppu hän onkin.

Pennut ovat tänään olleet kauneushoitolassa. Käsittelyyn on kuulunut koko hoito alkaen pesusta päättyen trimmaukseen ja kynsien leikkaukseen.  Kuulemma  olivat olleet todella reippaita kaikki tyynni, mitä nyt kuonon ajelu oli ottanut vähän pattiin.

Aaapuuuva. Täällä on märkää!

No hitto, täällähän on saippuaakin.  Tosi reipas oli tämä nuorukainen eikä piipittänyt yhtään, kun vettä lorisi päälle.

Sitten huuhtelua.

Pieni poika nautti suuresti lämpimän kylpypyyhkeen sisällä.

Veli Renne oli jo käsittelyn kokenut.

Hohhoijaa, onneksi ei enää paljuun tarvitse mennä.

Poika pääsi pöydälle harjattavaksi kuivaajan puhaltaessa lämmintä ilmaa. Eikä ensimmäinen kerta tätäkään käsittelyä yhtään hirvittänyt.

Pylly on ajeltu - ja sitten on kuonon vuoro. Voi yök!

Nyt on portugalinvesikoiratrimmi valmis - ja ensimmäinen virallinen poseeraus ikuistettu kameraan.

Samaan aikaan kylppärissä ja takahuoneessa vallitsi vimmattu riehunta.

Loputkin pääsivät poseeraukseen.

Sileäturkkisin poika on vuorossa.

Sekin osasi seisoa tosi kauniisti.

Onkohan tämän Rennen isä kuitenkin ollut newfoundlandinkoira? On meinaan aika jyhkeä pää ja kuusiviikkoiseksi melkoisen muhkea turkkikin.

Rintakehä on sangen leveä tällä tyypillä.

Poika 3

ja poika 4. Kaikki ovat ryhdikkäitä lapsukaisia.

Freesia

Meidän Friida-koipeliini. Malttoi sekin seisoa ihan hienosti.

*Tämä taitaa olla Tampereen tyttö.

Ja pikkutytöstä lienee tulossa laivakoira.

Kyllä lapset kasvavat äkkiä!!!

Kun tulin kotiin, Saaga haisteli käsiäni ja vaatteitani pitkään ja hartaasti. Olihan niissä sen lapsukaisten tuoksu.
Se oli tänään mennyt eteisen vaatekaapin raosta ja kiskonut yhden takin lattialle. Varmaan se oli tutkinut, olisiko taskussa nameja. Vielä sillä on nimittäin loputon nälkä pennunhoidon jäljiltä ja kun ruokavalio on vaihtunut määrältään normaaliin, sen pitää yrittää saada ravintoa omatoimisesti. Mutta eiköhän elimistö hiljalleen tasaannu - toivottavasti.

Emäntä sai tänään sikapiikin. Katsotaan, röhkitäänkö huomenna.

------------------

I have chosen myt puppy girl. The puppy in the first picture is my Friida. The choice was difficult, but because my hobby is agility, I choose the dog that has long legs and a lighter body. 

The puppies were washed and trimmed firs time today. Now they look like real portuguese water dogs in a lion clip. They had behaved very well during the wash up and the trim. Puppies are now six weeks old and after a week I will get my puppy at home.