Projekti Silmäpatti on ohi, sillä Assin tikit poistettiin tänään. Patologin lausunto patista:" Tutkitussa näytteessä todettiin hyvin rajoittunut hyvälaatuinen rauhaskasvain, joka vaikuttaa kokonaan poisteltulta. Tämän tyyppiset kasvaimet eivät yleensä uusiudu paikallisesti kirurgisen poiston jälkeen." Huh helpotus! Assi antoi poistaa tikit tosi kiltisti. Vähän pidin kuonosta kiinni, että pää pysyi paikallaan. Haava oli siisti ja karva jo alkanut sen ympärille kasvaa.

Nyt sitten alkaa operaatio Nenä. Ei, ei todellakaan poisteta keneltäkään nenää. Mutta kohde näkyy tässä:

Pieni Punakuonokka tässä.

Kyllähän kevätaurinko varmaan alkaa taas tuoda pigmenttiä tähänkin nenuun, mutta nyt on tarkoitus testata, saataisiinko väriä hiukan nopeutetusti loppukevään näyttelyjä ajatellen. Eräs kasvattaja vinkkasi Hyvinkään spanieliliiton näyttelyssä, että voisi kokeilla kasvosolariumia. Meillähän ei sellaista ole, eikä missään sellaisia ole myytävänäkään. Kunnes: bongasin Huuto.netissä myytävän hyväkuntoisen laitteen. Viimeisenä päivänä kisattiin jonkun toisen innokkaan ostajan kanssa laitteesta. Liekö hänelläkin ollut pigmentin puutetta. Joka tapauksessa voitto tuli kotiin ja nyt sitä ollaan kasvosolariumin onnellinen omistaja. Kiitos vain mukavalle myyjälle!

Ja  tällaista meillä sitten harrastetaan tästä lähtien joka päivä:

Minä istun suojalasit päässä vieressä pitämässä pikkuneidin tyytyväisenä nameja jakamalla ja valvon, että pikkuneidin silmillä myös lasit pysyvät. Kaksi kertaa ollaan jo valotustuokiota otettu ja yllättävän hyvin homma on sujunut. Mahtaa Saaga hiukan ihmetellä toimenpidettä ja varsinkin noita prillejä. Olkoon tämä nyt sitten kevään poikkitieteellinen projekti.

Hurahtaneita on monenlaisia!