Kun päivät ovat näin mälsän pimeitä koko ajan, koiratkin käyttävät paljon aikaa huilaamiseen. Vaikka Saaga on touhukas tyttö, se on erittäin taitava rentoutumaan halutessaan. Aamulla se parkkeerasi itsensä keskelle eteisen mattoa näin:

2158289.jpg

Siinä se selällään köllötteli, vaikka minä pompin ohi ja yli tavaroita pakatessani. Vasta kun aloin pukea takkia ja kaivella keksipakettia lähtiäisherkkujen jakoa varten, se siirtyi makuuhuoneeseen koirien patjalle odottamaan.

Elsan tyyli taas on, että kun se tulee sohvalle makaamaan, se työntää kaikki tyynyt ja shaalin lattialle. Sitten vasta voi asettua rentoon asentoon. Kas näin:

2158290.jpg

Pääsääntöisesti se kuitenkin on nojatuolissa, josta on muodostunut sen oma makuupaikka iltapuhteella.  Assi makaa lattialla joko mahallaan tai kyljellään. Se ei sohvalle pungerra kuin piipahtamaan.

Sillä aikaa kun koirat lepäävät, minä aherran jouluisia asioita. Sukkia tuli joulun alla tehtyä erinäisetkin parit ja nyt olen ystävän ohjeiden mukaan tehnyt koirille patukoita. Helppoa ja nopeaa puuhaa, kun ideasta pääsi kiinni.

2158293.jpg

Vielä olen punonut neljällä nauhalla, mutta seuraavaksi ajattelin testata kuuden nauhan rypästä. Kuinkahan paksu siitä tulee?

Yksi työpäivä - ja sitten loma! Ah ihanaa!