Hirrrrveä lumimyrsky on ollut tämän päivän ilonamme. Pyörätiet ovat olleet kurjassa kunnossa, mutta ollaan kahlailtu lenkillä useamman kerran. Illan suussa Hannele haki Friidan, Saagan ja minut hallille treenailemaan. Assi jäi kotiin.

Ensin molemmat koirat saivat riekkua ja sen jälkeen tehtiin vähän agilityesteitä vuorotellen. Saagakin oli aivan innoissaan, Friidasta nyt puhumattakaan. Sitten rauhoituttiin tokon tekoon. Hannele teki Atan kanssa toisella hallipuoliskalla EVL-treeniä ja minä omieni kanssa toisella puolella niiden treenejä. Friida tosin odotusvuorollaan piti alussa karmeaa älämölöä, mutta alistui lopulta kohtaloonsa.

Saagan kanssa tehtiin pieni seuraaminen ja käännöksiä. Ihan hyvällä draivilla mentiin. Kaukokäskyissä laitoin targetin taakse. On se kumma, miten vaikeaa on Saagasta nykyään nousta istumaan, jos se on eka liike. Se tarjoaa seisomista koko ajan. Kun se sitten alkoi istua, se pompautti takakoipia eteenpäin, eikä etupäätä taakse, niinkuin pitäisi. Menin lähemmäs käskyttämään. Sitten alkoi onnistua.

Tunnariin kokeilin Jetan blogin  Suvilta saamaani vinkkiä. Kapuloitten eteen aika lähelle laitoin targetin ja siihen namin. Targetin on tarkoitus toimia kierrosten rauhoittajana, sillä Saaga kiihtyy tunnarissa helposti nollasta sataan nanosekunnissa. Lähetin koiran etsimään. Se nappasi namin ja lähti rauhallisesti haistelemaan kapuloita. Ei löytänyt omaa, kävi haistamassa targetin ja lähti uudelle kierrokselle. Se haisteli edelleen rauhallisesti eikä ottanut yhtään kapulaa suuhunsa, ennenkuin löysi oman ja lähti tuomaan sitä minulle. Jälleen kerran unohdin innoissani, että kehujeni pitää myös olla hillittyjä, sillä kun oikein intosin, Saaga alkoi rouskuttaa kapulaa.  Mutta olin niin niin tyytyväinen suoritukseen, että ei rajaa. Kiitos kiitos Suville tästä vinkistä.

Hyppynoudossa piti Saaga tsempata paluulaukkaan, mutta sain sen laukalle kuitenkin. Kapulalle menossahan ei vauhtiongelmia ole.

Friidan kanssa aloitettiin seuraamisella. Se oli kierroksilla sekin ja hössötti, tökki kättä, piti kontaktia ja laski pois -  ja oli ylen rasittava.  Kun siirryin hitaaseen käyntiin, sujui paremmin. Käännöksiä pitäisi alkaa treenata enemmän tuossa seuraamisessa. Mutta kun tuntuu, että pakka on hajallaan tuossa suorassa menossakin, niin käännökset  ovat ylivoimaisia.

Jätöt sujuvat oikein hyvin. Käyn nykyään jo kiertämässä koiran takaa, ennenkuin menen viereen ja hyvin se sitä kestää. En tee perusasentoa vaan vapautan maasta tai seisomasta, jotta ei opi ennakoimaan.

Hyppy oli hieno.

Noudossa Friida syöksyy miljoonaa kapulalle niin, että kapula siirtyy etutassujen voimasta eteenpäin ja sitten vasta se ottaa kapulan suuhun. Laukalla se lähti palauttamaan, mutta ei vielä tuo sivulle vaan herkästi pudottaa eteen. Pitää erikseen treenata tuota loppuasentoon tulemista.

Kaukokäskyissä oli myös kierroksia vaikka kuinka. Minun piti seisoa ihan edessä, sillä muuten maasta ylös noustessa perä pomppasi eteenpäin. Vasta kun melkein nenästä työnsin taakse päin, Friida malttoi tehdä kunnolla.

Luoksetulon loppu on melkoista pomppelehtimista, kun vauhti on niin kova.

Hyvän mielen treenit joka tapauksessa. Kiitos Hannele, kun hait meidät.