Neljä kuukautta sitten Saaga ponnisteli ensimmäistä pentuaan maailmaan. Ponnistelu kesti jonkin aikaa ja teki Saagalle kipeää. Lopulta esiin putkahti sikiöpussi, josta näkyi jalka. Musta jalka ja valkoinen sukka. Pentu syntyi siis takaperin. Jonkin aikaa saimme ihailla vain tätä osaa pennusta. Sitten Saaga taas jaksoi ponnistaa ja maailmaan syntyi iso tyttöpentu. Se oli meidän Friida.

Tämä tässä, hieman märkänä vielä, mutta täysin tietäen, miten tissiä lupsutetaan.

Seuraavaksi syntyi Jeppe, sitten Freesia, sitten muistaakseni Renne. Seuraavat olivat Francesca, Pauli ja Franklin. Sitten näytti, ettei ketään enää ollut tulossa. Pitkän ajan jälkeen syntyi vielä Cätlin, kaikkein isoin pentu. Kaikki olivat isoja ja vankkoja. Oli se melkoinen yö!

Kuukauden päästä oltiin jo muututtu marsulapsista täpäköiksi koiralapsiksi. Parhaiten pennuista erottuivat Friida ja Freesia, sillä niillä oli eniten valkoista. Friida oli kutsumanimeltään neiti C valkoisen rintakuvionsa takia. 

Kotiin tuli sitten se kaikkein koipeliinein lapsista. Se, joka ensimmäisenä karkasi aitauksesta ulkomaailmaan.

Tässä Friida on nyt tänä aamuna kuvattuna. Neljässä kuukaudessa on kasvettu tosi paljon, opittu vaikka mitä ja hurmattu emäntä täydellisesti, sillä Friida on aivan ihana, iloinen, reipas, oppivainen, sopivasti villi, mutta myös kiltti pentukoira, maailman paras Friida!

Saaga-äiti ja Friida-sisko onnittelevat kaikkia sisaruksia neljän kuukauden merkittävästä iästä. Ja me muut myös!

------------

Friida is today four months old. A little newborn has grown to be a charming, wild, but kind, brisk puppy girl, who loves to learn things and loves the whole world around her. The best Friida in the whole world!