Tänään aloitettiin Friidan kanssa puomin ylösmenokontaktitreenit. Nostin ylösmenon pois puomilta maahan tasaiselle.  Laitoin koiran  jonkun matkan päähän, sanoin :Kiipee - ja naksautin, kun osui etutassu osui laudan alkupäähän. Palkaksi tuli pallo. Tuskin vielä täysin meni jakeluun, mutta josko taas koira rupeaisi ajattelemaan, miten palkan saa ja asia kehittyisi eteenpäin. Mietin sitä nokkakosketusjuttua, mutta kun en halua vauhtia määräänsä enempää hidastaa, yritetään tätä. Friida palasi pallonhakureissulta kontaktille ja teki hienon on-off-asennon litteällä laudalla. Sen se kyllä on oppinut.

Kotimatkalla kävin kaupassa ostamassa kasviksia, sillä ajattelin meidän heinänsyöjä-laihduttaja-Saagalle ruveta ruoan seassa tarjoamaan lisäpöperöksi kasvismössöä. Joskos heinähimot vähenisivät ja mahakin saisi lisätäytettä, kun se muuten saa ruokaa niin vähän. Tehosekoittimessa tuli mielenkiintoisen näköistä porkkana-kesäkurpitsa-salaatti-mössöä. Laitoin sitä lusikallisen Saagan kuppiin testiannokseksi. Ja hups! Alta aikayksikön pöperö hävisi koiran kitaan. Siispä oli hyvää. Kaikki muutkin saivat ruokansa kanssa kasvissössöä eikä kukaan osoittanut paheksuntaa vaan hartaan hiljaisuuden vallitessa kupit tyhjenivät. Saaga jäi vielä nuolemaan suurella innolla tyhjää kuppiaan.

Eilen tokoiltiin Friidan kanssa. Kahden minuutin paikallamakuussa kävin kerran palkkaamassa, kun pää alkoi vähän pyöriä ympärillä olevien häiriöiden takia. Mutta hyvin Friida paikallaan pysyi. Kerran ärähdin, kun se alkoi nuuskia asfalttia ympärillään. Se säpsähti ja ryhdistäytyi heti ja sai suullisen kehun. Tehtiin myös seuruuta ja käännöksiä. Friida ei vielä osaa kovin pitkää seuraamista, mutta jonkun matkaa se  jo  pysyy hyvin mukana ja pitää kontaktia. Liikkeestä maahanmeno on jo aika nopea ja itsenäinen. Liikkeestä seisomiseen tarvitaan vielä käsiapua. Noudossa käyn laitelemassa kapulaa eri paikkohin ja ilman käskysanaa Friida otaa oikeasta kohdasta kiinni kaluamatta kapulaa  ja tuo sen minulle käteen. Ihan hyvässä vaiheessa ollaan siihen nähden, että ei hirveästi olla harjoiteltu. Eipä meillä kiire olekaan, mutta jos alkaa hyvin mennä, loppusyksystä oman seuran kisoihin voisi Friidan kanssa osallistua kokeilumielessä. Katsotaan, kuinka käy.