Käytiin Saagan kanssa pari viikkoa sitten Vesikoirayhdistyksen järjestämässä Optigen-joukkonäytteenotossa. Optigen-testillä testataan, onko koira PRA-silmäsairausgeenistä vapaa eli terve, kantaja vai sairas. Näyte otettiin hinkkaamalla vanutikulla suun sisältä poskisoluja. Saagan mielestä tosi kummallista, mutta se antoi ihan nätisti pyöritellä kaksi kertaa. Solunäyte lähti Ameriikkaaan asti.

1239118865_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

"Juu, vähän outo täti se Melina, kun härkki sillä tikulla meikäläisen kitaa."

Ja tänään tuli tulos sähköpostiin  in english of course(paperinen myöhemmin). Saaga on terve eikä kanna perimässään PRA-tautia. Tämä on hieno uutinen, sillä Saagalle saattaapi pentuja tulla tulevaisuudessa.

Ollaan parina päivänä treenattu tokoa. Saaga on molempina päivinä ollut aivan huippuhyvä. Kun se olisi sitten kisassakin. Assin kanssa ollaan luoksetulon pysäytyksiä yritelty. Se lähtee alussa niin hirmu vauhtia, että jarrut ei oikein toimi ajoissa. Sen mielestä tämä on aivan superhauska liike, kun saa palkaksi noutaa palloa. Nollille varmaan menee kisoissa, mutta kyllä liike silti edistyy oikeaan suuntaan. Seuraamisia ollaan tehty hyvässä vireessä ja runsaalla suusanallisella kehulla. Kaukkareissa olen pidentänyt matkaa ja ainoastaan seisomasta maahan ja istumasta maahan menoissa olen mennyt lähemmäksi, että Assi tekisi maahan menot oikealla tavalla. Huomenna treenataan taas. Into on päällä tällä hetkellä tokonkin suhteen. Kisat ovat hyvä porkkana. Ilmoitin Assin ja Friscon helatorstain tokokisaan Vantaalle. Kisaputki päällä siis siinäkin suhteessa.

Elsapelsa reenas palloo. Voi että oli innoissaan! Mummokulta!

Saagan kuvasta voi huomata, että projekti Nenä etenee tooodellaaa hitaasti. On silti jo vähän nokea ilmestynyt nokkaan ja selkeästi valohoidolla on vaikutusta talven aikana haalistuneisiin silmäpigmentteihin. Reilu kuukausi on Haminan näyttelyyn aikaa. Katsotaan, millaisella nokalla siellä esittäydytään.  Ensi viikolla mennään seuramme näyttelytreeneihin palauttamaan mieliin näyttelykäytöstä.