1845516.jpg

Tässä poseeraa BH Tajmadoran Cassandra.

Jännittyneiden aamuhetkien jälkeen (ei aamupalaa - tulee vessahätä, ei ruokaa koiralle - pysyy vireessä) lähdimme koepaikalle. Sää oli todella hyvä, aurinkoinen mutta raikas, ainakin aamutuimaan. Assi kilpaili viidentenä eli suoritti ensi seuraamiskaavion ja sitten vasta paikallamakuun. Tuomarina toimi Laura Mäkelä.

Seuraamiskaavio on todella pitkä ja koska Assin pitkäjänteisyys seuraamisessa ei ole mikään itsestään selvä juttu, tämä osuus oli kyllä se, joka jo etukäteen hirvitti aivan julmetusti.

Hihnassa seuraaminen sujui erinomaisesti. Koiran vire oli hyvä, meno oli iloista, kontakti pysyi ja häntä heilui portugeesimaiseen tyyliin. Tehtiin huippusuoritus taitojemme mukaan.Arvosana erinomainen. Sitten otettiin hihna irti ja mentiin taas ihmisryhmään. Erään miehen housunpuntti haisi niin hyvältä, että Assi jäi hetkeksi sitä nuuhkimaan, mutta lisäkäskyllä tuli pois ja loppu ryhmä meni ihan hyvin. Hihnatta seuraamisessa oli välillä jätättämistä, mutta käännöksissä koira skarppasi ja taas mentiin yhtä matkaa. Loppua kohti suoritus parani. Väljyyttä oli hiukan, mutta ei mitään hyvin dramaattista. Saatiin tästä seuraamisesta arvioinniksi hyvä. Liikkeestä istumaan meno -niinkuin arvasinkin - ei onnistunut, mutta Assi jäi seisomaan ja odottamaan, kun tallustin 30 askelta pois ja takaisin. Häntä heilui iloisesti paluuta odotellessa. Arvosana puutteellinen. Kuitenkin tällaisesta suorituksesta saa puolet pisteistä, jos koira pysyy paikallaan, vaikkei istuisikaan. Liikkeestä maahan menoon lähdettäessä koira vähän jätätti, mutta maahan meno ja paikalle jäänti sujuivat aivan hienosti.  Arvosana oli erittäin hyvä. Vinhaa vauhtia Assi tuli sivulle, kun kutsuin sitä.

Paikallamakuu meni muuten täydellisesti, mutta palatessani Assi nousi seisomaan, ei kuitenkaan liikkunut, joten arvosana erittäin hyvä tuli tästäkin liikkeestä.

Kaiken kaikkiaan suoritus meni tosi hienosti ja huojennus oli valtaisa, kun tämä tottelevaisuusosio meni helposti läpi. Kymmenestä koirakosta kuusi läpäisi ensimmäisen osan.

Kaupunkiosio tehtiin ostoskeskuksen parkkipaikalla. Aurinko porotti jo sangen kuumasti, mutta ei se menoa haitannut. Nyt ei enää jännittänyt lainkaan, sillä tämä osio oli sellaista hallittua lenkkeilyä. Koirat, pyörät, lenkkeilijät eivätkä autot häirinneet Assin sielunelämää puhumattakaan yksin jättämisestä.  Siispä läpi meni kaupunkiosio ja koko BH-koe.

Nyt on olo enemmän kuin huojentunut ja helpottunut! Saagan kanssa varmaan mennään BH-kokeeseen vielä joskus, liekö jo ensi vuonna, mutta Assin kanssa tämä oli kyllä työvoitto. Kiitos rakkaalle harrastuskamulle, joka taas osasi emäntäänsä ilahduttaa!