Meillä oli poikkeuksellisesti tänään aamupäivällä tokotreenit. Samaan aikaan kentällä oli pentukoulu ja koirakoulu, joten häiriötä oli runsain mitoin.

Paikallamakuu

Saija yritti häiritä sivulla istumista ja käskyillä saada koiria maahan, mutta kukaan ei mennyt lankaan, vaan vasta omalla vuorollaan meni alas. Hyvä meidän ryhmä! Saagan maahanmeno on nykyään tosi makee, kun se mätkähtää maahan todella sähäkästi. Neljän minuutin paikallamakuu kaiken häiriön keskellä sujui vallan upeasti kaikilta koirilta. Saaga oli loppuvaiheessa kääntänyt etutassunsa jalan alle. Liekö jokin kivi painanut kyynärpäätä, mutta muuten nappisuoritus.

Istuminen

Heti perään otettiin kahden minuutin paikallaistuminen ohjaajat piilossa. Erittäin hyvin sujui tämäkin.

Seuraaminen

Saagalla oli tänään aivan loistava viretila seuraamisessa. Minä en yhtään vilkuillut koiraa vaan menin eteenpäin reippaasti. Saagan paikka pysyi hienosti ja se teki hyvällä asenteella koko kaavion. Täyskäännöksen teen kuulemma turhan sähäkästi, joten siihen pitää kiinnittää huomiota. Käännökset olivat muuten hyvät.

Ruutu

Tein ruutua niin, että targetlevy oli ruudussa, mutta siinä ei palkkaa. Saaga lähtee ruudulle todella vauhdikkaasti. Eka ruutu meni Saagalla ensin haahuiluksi. Se meni levylle, mutta kun siellä ei ollut mitään, nuuski ruudussa, josko palkka löytyisi. Sain sen kuitenkin pystähtymään ja odottamaan. Tehtiin ruutu neljästä suunnasta. Koko ajan koira petrasi ja viimeisellä ruudulla se pysähtyi heti levyn viereen. Tein siinä myös maahan -käskyn ja kokonaisen ruutukävelyn.  Tätä jatkamme.

Hyppynouto

Kaksi aivan loistavaa suoritusta niin meno- kuin tulovauhdinkin suhteen. Ei mitään huomautettavaa.

Kaukokäskyt

Saaga nousee nykyään tosi hyvin seisomaan. Kovin kaukana en vielä ole. Kotona se menee myös makaamaan hyvin samalta käskypaikalta, mutta ulkohäiriössä pitää mennä lähemmäs, ettei se nykäise takajalkojaan maahan menossa eteenpäin. Tätä liikettä pitää hinkata läheltä vielä paljon, että liikeradat olisivat täydellisen oikeat ja vasta sitten alkaa kasvattaa matkaa. Mutta suunta on kyllä hyvä. Kierrokset nousevat kohtuullisen nopeasti Saagalla kaukkareissa. Sitä pitää seurata, ettei mene yli.

Liikkeestä istuminen

Kun seurautan rauhallisella tempolla, Saaga istuu hyvin. Palaan takaisin koiran vasemmalta puolelta ja tässä - niinkuin zetassakin- olen paluumatkalla palkannut koiraa ja käskyttänyt, että sen kannattaa pysyä paikoillaan, vaikka kierrän takaa.

Luoksetulo

Vähän löysällä laukalla Saaga teki liikkeen, mutta vauhti oli samanlainen joka välissä, joten sinänsä ei paha. On kyllä vauhdikkaampiakin esityksiä nähty. Aika hyvät stopit sekä seisomaan että maahan nähtiin. Ja rivakasti tuli viimeisenkin välin.

Saagalla oli aivan jumalattomasti kierroksia ennen tunnaria. Se melko alussa otti oman suuhun, mutta ennenkuin ehdin kutsua pois, se pudotti oman ja maisteli montaa muuta. Saija opastuksella se omakin lopulta löytyi, mutta ihan surkea esitys oli koko juttu. Käytiin välillä tekemässä pientä rauhallishenkistä seuraamista ja kierrokset alkoivat laskea. Tehtiin uusi tunnari. Nyt oli ihan eri asenne ja maltti, joten saatiin onnistunut suoritus - ja superpalkka.

Saaga on erittäin tykästynyt tokoon ja tänään sen kanssa tekeminen oli ohjaajallekin todella palkitseva kokemus - tunnarista huolimatta. Kyllä me ensi vuonna voidaan jo voittaja-luokan kisoihin lähteä kokeilemaan, kunhan tässä vielä treenataan.