Liekö eilinen siansaparon pala ollut liikaa Friidan mahalle tai sitten innolla syödyt heinät ynnä muut maa-ainekset kalvaneet mahalaukkua, mutta neiti Friidalla oli illalla ja yöllä ripuli. Öiset jäljet löysin vasta aamulla, kun pääsin ihailemaan Friidan tekemiä freskoja keittiön lattialla. Niinpä Inupektia naamaan ja vain pieni annos koiranruokaa aamiaiseksi. Päivä olikin sujunut aika siististi, mutta iltapäivällä taas lörähteli lenkillä. Kun kävin Saagan kanssa agiliitämässä, ei kotiin ollut tullut mitään kakkoja. Sen sijaan neiti Friida oli aiheuttanut vedenpaisumuksen läträämällä vesikupeissa oikein antaumuksella, kun vähän enemmän oli vettä kuppeihin sattunut jäämään. Että tällainen vesiharrastaja tämä. Liekö ajatellut, että kun on sotkenut lattioita, voisi vähän siivota välillä - tai sitten ei.  Lupaa kyllä hyvää uimista ajatellen, kun noin viihtyy veden äärellä. Iltapalaksi tarjottiin raejuustoa ja Canicur-mahalääkettä, jotka nautittiin haltioituneessa tilassa, kun olivat niin hyviä. Muut katselivat kateellisina toisen herkuttelua.

-------

Friida has had a diarrea last evening, last night and today. It is so lovely to clean the floors first thing in the morning. I have given her some medicine and she is quite happy and full of energy. I gave her a piece of pig tale yesterday. I wonder if that has made her stomack so ill. When I was a few hours ago in an agility training with Saaga, Friida had playedn in a water cup and a big floor area was so so wet. Well, she IS a water dog! Underneath are the tracks that I and Saaga did in the training. Saaga loves A-frame and when she ought to have gone to the tunnel, she all the time ran on the A-frame. How frustrating! We must practice and practice a lot!

---------

Tällaista rataa treenattiin tällä kertaa kera Saagan. Odotin kakkoshypyn edessä, tökkäsin koiran takaakiertoon, kiisin (okei okei, yritin kiitää) esteen eteen heilauttaen samalla koiran vasemmalla kädellä hypyn yli ja ottaen samaisella vasemmalla sen haltuun hypyn jälkeen lähettääkseni sen putken kauempaan päähän. Vaikeata, ah niin vaikeata tällä kropalla. Mutta jollain lailla sentään selvittiin. Hyvä ohjauskuvio kyllä, kunhan itse osaa sen tehdä kunnolla. Sitten kiireesti neloshypyn sivulle ottamalla vastaan koiraa vasurilla ja persjätöllä saattaen sen neloshypylle ja takaa vitoselle. Ekalla kerralla meni hienosti, toisella mietin liikaa, eikä ollut sujuva. Kontakti sujui hyvin. Sitten piti vetää koiraa A:lta ja lähettää se hypylle. Saman tien piti startata kohti keppien päätä lujaa ja ottaa myös koira haltuun, koska putki houkutteli lähellä. Ensimmäisellä kerralla otin Saagan oikeaan käteen ja sain sen pyöräytettyä kepeille aika nätisti. Toisella kerralla otin haltuun vasemmalla kädellä ja kepeille vienti oli vielä helpompaa. Keppien jälkeen peruuttamalla heitettiin koira hypylle ja jaakottamalla koira haltuun ja putkeen. Kiire oli taas vietävä, jotta ehti saatella koiran hypyn 11 takaa. Loppu oli ihan helppo, joskin ekalla kerralla Saaga tuli putkesta ja lähti ties minne. Sillä oli tukka silmillä, enkä käskyttänyt tarpeeksi, jolloin se ei tiennyt, mihin suunnata. Toisella kerralla jäin enemmän odottamaan ja kutsuin jo koiran ollessa putkessa, jolloin homma sujui hienosti.

Toinen treeni oli osittain samanlainen kuin eka, mutta vitosen jälkeen mentiinkin putkeen. Ja meidän Saagahan EI mene putkeen, kun on kontakteja tarjolla. Kerta toisensa jälkeen se kiipesi A:lle. Jarno lopulta seisoi blokkaamassa ja Saagasta se oli todella haljua. Saatiin se putkeen menemään, mutta työtä se teetti. Todella kontaktihakuinen koira! Se oli meidän ratamme hankalin kohta.

Kivat oli treenit ja saatiin hinkata monta kertaa, kun osallistujia oli vähän. Kasvihuoneen subtrooppinen ilmasto sai hien pintaan ohjaajalla ja koiralla. Ensi viikolla treenataankin jo ulkokentällä. Jes! Ulkona on paljon mukavampaa. Sitten alkavatkin keppisulkeiset, keppi-kontakti vierekkäin-sulkeiset ym.ym.

Huomenna menen Kouvolaan agilityn alkeiden teoriaosaan ja sitten selviää, minä iltana tulevat olemaan Friidan agilitytreenit. Meidän lapsi menee KOULUUN!