Viime viikolla ei päästy agilitytreeneihin, joten oli ihana saada tänään harjoitella. Kivat vauhdikkaat radat oli meille täksi päiväksi suunniteltu.

Tässä ensimmäinen:

Asetin Saagan ekan hypyn taakse kohti keppejä. Mitä tekee Saaga? Syöksyy sataa miljoonaa A:lle. Palataan alkupaikkaan. Siirryn eteenpäin kohti keppejä ja osittain A:n tielle. Mitä tekee Saaga? Lähtee keppejä kohti, kiertää minut - ja syöksyy sataa miljoonaa A:lle. Jarno meni istumaan esteeksi A:lle. Piti Saagan sekin käydä tsekkaamassa. Päästiin me lopulta kepeille, mutta sitten vienti kolmoshypylle vaati uusintaa. Yritin pienellä sivuaskeleella vetää koiran ja sitten heittää sen kolmoshypylle. Ei onnistunut. Piti tehdä veto selvemmin, peruuttamalla, jotta koira rauhoitti menoa ja kuunteli paremmin. Putkeen se irtosi oikein hyvin. Ensin oli putkesta tullessa sijoittunut ihan vitoshypyn taakse, josta oikealla kädellä saattelin Saagaa putkelle. Se teki pyörähdyksen. Kun sain ohjeen mennä lähemmäs putken päätä, Saagan meno putkeen oli erittäin sujuvaa. Matka kolmanteen putkeen meni hienosti ja hyvin irroten.  Tuo kiihkeä kontaktihaku hiukan hirvittää. Lisäksi pitäisi kovasti treenata vauhdista kepeille tuloa. Se tuntuu olevan Saagalla vielä vaiheessa.

Toinen rata on tässä:

Melkoisia juoksupläjäyksiä oli tiedossa. Saaga toimi radalla ihan hirmuisen hyvin. Se haki putket jo kaukaa irroten hyvin ja ainoa paikka, missä kämmi tuli, oli ysiputkesta kymppiin vietäessä, kun rupesin liian aikaisin kaartamaan hypylle ja Saaga ajoi putken ohi. Muuten tosi hyvä suoritus. Typykkä tykkäsi vauhdista selvästi.

Sitten vielä hetki harjoiteltiin keppejä niin, että Jarno toimi targetina. Sillä lailla saatiin taas hyvää etenemisvauhtia, joskin edelleen aika lailla minun pitää kulkea Saagan rinnalla, sillä jos irtoan eteen, se tulee kepeiltä ulos liian aikaisin. Tässä kesällä treenin paikka.

Huomenna on lääkäripäivä. Minä menen ensin esittelemään kipeää kättäni ihmistohtorille ja sen jälkeen mennään eläinlääkärille hakemaan Elsalle Cartrophen -ruiske. Nyt se on saanut niitä kahden kuukauden välein, mutta taitaa olla tiiviimmän tahdin aika tai jonkun muun lääkityksen paikka. Viime perjantaina Elsa hetken aikaa metsälenkillä ontui. Tänään se otti kentällä hirmuisen spurtin,ja kohta inahti ja tuli kolmella koivella minun luokseni. Hetken aikaa se piti oikeaa jalkaa ilmassa, sitten alkoi varata siihen kyllä. Äsken iltalenkillä se aavistuksen vielä ontui etutassuaan. Taitavat vanhat nivelet muistutella. Hyvä, että lääkäri oli jo varattu ennen haaveria. Elsan hoidon lisäksi tehdään Assille koirapassi kesäreissua varten. Touhukas päivä siis tiedossa.

Vakuutusyhtiö If laittoi tänään sähköpostia, että tililleni on tulossa Assin vakuutuskorvauksia. Patin leikkaus, eläinlääkärikäynnit ja patologin lausunto maksoivat yhteensä 260 euroa. Saan takaisin 165 euroa. Ihan hyvä raha. Toki miinuksella ollaan, sillä - onneksi - ei olla vakuutusta tarvittu kuin kerran aiemmin ja silloinkin oli niin pienestä haaverista kyse, että palautus oli 20 euron luokkaa. Onni on terve koira!