Tänään oli kelin puolesta oiva sää lähteä muistelemaan uimisen jaloa taitoa Hyvinkäälle. Seuraamme liittyivät isovillakoira Frisco emäntänsä kanssa. Elsa ja Assi jäivät talon vahdeiksi kotiin.

Ensin puettiin kaikille varan vuoksi liivit ja uimaopettajakin oli mukana.

Pienellä saattelulla Saaga meni altaaseen ja vakaasti porhalsi altaanmitallisen.

Neiti Friida ei houkutteluja tarvinnut. Se oli altaassa alta aikayksikön ja polski pontevasti. Kesän opit olivat selvästi mielessä ja uimapuuha erittäin mieluisaa.

Kun molemmat koirat olivat altaassa, Friida melkein kiipesi Saagan päälle innoissaan. Onneksi Saagalla oli uimaliivi yllään.

Jatko sujui jo säyseämmin.

Kun Friidalla ei ollut mitään uimaongelmia, liivi riisuttiin pois ja typykkä sai polskia ihan vapautuneesti. Ja niin se tekikin. Välillä se meni kyttäämään Saagan lähestymistä.

Friscolla oli uimataidot hyvin hallussa. Pontevasti se meni altaaseen ja kuljetteli leluja suussaan.

Saaga huilasi välillä altaan reunalla -

- mutta Friidalta ei puhti loppunut.

Sitten riisuin Saagaltakin liivin  ja hyvin sujui uinti siltäkin. Joka kerta piti altaaseen vähän houkutella, mutta pakottaa ei tarvinnut, vaan se urhoollisesti irroitti koipensa pohjasta ja lähti matkaan.

- Hyvä, äippä! Olit reipas!

Sitten kuivattelemaan ja kotimatkalle. Eipä päitä paksista pilkistellyt kotiin ajellessa, vaan tyypit vetelivät kimpassa hirsiä.

Oli hienoa, että Friida oli niin innostunut uimisesta kesän jäljiltä - ja että Saagakin oli niin helposti houkuteltavissa. Meidän uimamaisterit

---------

I took Saaga and Friida today to Hyvinkää Dog Spa. Friida was an eager and good swimmer after summer training. Saaga needed some encouragement before se dared to go in  the pool. But she did it and without a swim vest too.