Nyt kun juoksut ovat ohi, päästiin vihdoin Friidan kanssa hallillekin. Tehtiin hyppysuoria, leijeröintiä ja kepeille irtoamista. Intoa oli vaikka kuinka, mutta hiki tuli, kun hallissa oli vähän hautova ilma. Joka tapauksessa olla agilityssa back in bussiness ja kisakalenteria on katsottu innokkaasti myös. Juhannuksen jälkeen pitäisi suunnata Vantaalle ja Purinalle. Jes!

Iltapäivällä lähdin koko lauman kanssa ulkokentälle. Virittelin ruudun.  Ensin leikin Saagan kanssa vinkuvalla karvaöttiäisellä ja sehän oli ihan liekeissä. Ja nyt herää kysymys, minkä HIIDEN takia en ole aikaisemmin sen kanssa lelua harrastanut. Tyhmä minä! En käynyt taputtelemassa ruutua eikä siellä ollut mitään palkkaa. Virittelin pärisemällä ja kehuin, kun koira katsoi ruutuun. Sinne se starttasi innokkaasti, pysähtyi, kun käskin ja kävi maate. kun käskin - ja ihan keskelle ruutua. Siitä kiisin palkkaamaan ruutuun namilla ja lelulla. Loistava suoritus! Otettiin toisen kerran, mutta reilusti kauempaa. Saaga lähti tosi innokkaasti, mutta kääntyi ruudun edessä ja kävi makaamaan. Käskytin uudestaan ja hetken mietittyään se meni ruutuu, hiukan reunaan kyllä, ja pysähtyi käskystä. Taas menin palkkaamaan. Kolmas kerta otettiin toisesta suunnasta. Taas virittelin pärisemällä ja kehuin, kun Saaga katsoi ruutuun päin. Tällä kertaa se meni ruutuun asti, vähän reunaan, mutta kuitenkin, pysähtyi ja meni maahan käskystä. Jes! Iso askel valmiiseen liikkeeseen on otettu. Kävelyt ja muut loppukuviot kun eivät tuota Saagalle ongelmia.

Hyppynoudossa vinguttelin lelua palautuksessa ja hyvällä vauhdilla sekä meni että tuli takaisin. Lennossa vaihdoin kapulan leluun. Nyt haetaan vauhtia - ja ainakin nyt se onnistui. Metallinoudossakin paluuvauhti oli parempi kuin aikohin.

Lopuksi tehtiin seuraamista, käännöksiä sekä juoksussa että käynnissä sekä liikkeestä istuminen. Juoksukäännökset tuppaavat väljentymään, mutta se on harjoituksen puutetta sekä minulla että koiralla.

Friidankin kanssa tehtiin ruutua. Yritin kerran ilman targetia, mutta mäkeen meni. Ihan oikeaan suuntaan Friida lähti, mutta meni yli ruudun ja haki targetia hiki päässä.  Laitettiin siis target ja sitten alkoi sujua oikein hyvin. Lähetin kerran hyvin pitkästä matkasta. Vähän sillä meinasi tulla uskon puute ja vauhti alkoi hiljentyä, mutta sitten se havaitsi targetin ja pinkoi taas lujaa. Tein myös makuukäskyn. Kerran otin tyhjällä lautasella ruudun eikä siinäkään ollut mitään ongelmaa.

Teimme myös hyppyä. Friida meinaa lähteä hypyn takaa istumisesta takaisin hypyn ohi. Harjoiteltiin ensin pelkkää paluuta ja sitten vedin  koko liikkeessä namilla houkutellen hypyn yli takaisin. Jatkamme harjoituksia. Tuskin tästä ongelmaa tulee kuitenkaan.

Noudossa laitoin kapulan lähelle ja kädellä kierrätin kapulan taakse. Otin kapulan suoraan suusta ilman mitään sivulletulomanöövereitä ja Friida sai palkan. Kertaakaan ei tällä vauhdilla tehnyt mitään kuoliniskuja etutassuilla vaan otti suoraan nätisti suuhun. Vauhdissahan se tassumätkäytys tuleekin. Tehdään nyt näitä lyhyen kantaman noutoja vähän aikaa. Metallinouto sujui oikein mallikkaasti pidemällekin heitettynä. 

Lopuksi pieni seuruu, jossa koiralla oli oikein hyvä asenne ja kontakti. Jes!

Assikin sai tehdä ruutua. Yllättävän hyvin se muisti liikeen ja pinkoi täysiä ruutuun targetille ja jäi mallikkaasti makaamaan. Toisella kerralla toisesta suunnasta se kävi targetilla ja porhalsi pysäytyskäskystä huolimatta takaisin luokseni. Lähetin sen uudestaan ja sinne jäi. Mummokoira oli myös noudosta aivan liekeissä. Ihana katsoa, miten sekin nauttii, kun saa tehdä eikä vain katsoa sivusta.

Tänä iltana pitäisi sitä nenäkosketusta ruveta harjoittelemaan. Taidan opettaa sen Friidallekin saman tien. Jos siis osaan .